GOTT NYTT ÅR

Ville bara smita in och visa årets nyårsdukning, och önska gott nytt återigen ;)

2010 blir 2011

Snart är det ett nytt år!

Det är med blandade känslor jag lämnar 2010. På jobbfronten känns det som att det bara kan bli bättre, och det håller jag tummarna för att det blir! Jag hoppas att jag blir lite mer driven och fokuserar mer på vad jag själv vill nästa år. Jag vill så gärna komma på vad jag vill göra... Vill jag plugga? Till vad? När? Nu? Sen?
Förmodligen kommer jag fortsätta jobba ett tag till, men jag vägrar vara på ett jobb där jag inte trivs. Man mår inte bra av det. Hoppas jag får in en fot någonstans där jag känner att jag kan utvecklas och känna mig som en medarbetare.
På måndag är det arbetsförmedlingen som gäller, de är ju sååå underbara där! ;)

Kvällen bjuder på god mat, god dryck och trevligt sällskap här hemma hos oss. Fläskfilé med klyftpotatis och grönsaker, och sedan marängswiss, mums!

Hoppas ni alla får en riktigt trevlig kväll och framför allt ett gott nytt år!

Fräscha färger

Är det bara jag som vill ta bort allt julpynt direkt efter annandagen? Samma visa varje år, man fixar och donar för att det ska bli så mysigt som möjligt, och inte ens en månad står jag ut!

Nä, nu är jag sugen på fräscha färger igen...

ILVA.SE

Det må hända att jag har tipsat om
ILVA tidigare, men de är så fantastiska att jag tipsar om dem igen i så fall! Själv har fastnat ett x antal gånger på deras hemsida och drömt mig bort...

De har en butik i Malmö upptäckte jag, då sa jag till R "Ååååh hade det inte varit mysig och ta en weekend till Malmö nu i vår? Vi har ju aldrig varit där?". Hahahahaaa, då måste jag nog hyra ett släp...

Det vita soffbordet ovan är to die for, så att säga... EXAKT ett sådant jag vill ha till vår framtida ljusgråa soffa ;) Den uuuunderbara färgglada mattan skulle mer än gärna få ligga under såklart ;)

GOD JUL

Jag vill passa på att önska er alla en riktigt god jul! Hoppas er jul har varit bra hittills, och att den fortsätter så!


Kram Madde

Gran nummer två

Ursäkta den dåliga bildkvalitén, jag skyller på dåliga ljusförhållanden, och min egen lathet då jag inte orkade hämta systemkameran utan tog kompakten istället... Får kompensera detta en annan dag ;P

Ännu en gran

Har nyss klätt gran nummer två! Haha, ska ta några bilder och lägga upp här sen ;)

Förvaring

förvara.se hittar du förvaringsmöjligheter till hemmets alla rum! Barnrummet, tvättstugan, garderoberna, köket osv. Tycker att konceptet är lysande!

Favoriten är de där gummibaljorna ovan, de finns i alla de färger och fungerar lika bra till tvättsorteringen som till barnens leksaker! Ännu två plus är att de finns i tre olika storlekar, och att man kan köpa lock till och stapla baljorna på höjden!

ZzzzZZZzzzz

Shit pommes vad trött jag är nu för tiden! När jag väl somnar på kvällarna/nätterna så sover jag väldigt oroligt... Har varit så ett bra tag nu, och det tär på en.
Hoppas att det vänder efter jul, då jag har fått träffa min familj och min fina bonusfamilj (R's familj), ska bli så mysigt!

Barnrum i rosa och grönt

Personligen tycker jag att utrymmet under sängen ofta går till spillo, därför gillar jag denna från Micki väldigt mycket! (den finns även med gröna lådor.) Sedan har jag alltid tyckt att serien "Expedit" från IKEA är väldigt praktiskt, då man kan ha det lite som man vill, på höjden eller på längden, det fungerar vilket som! På Parts of Sweden finns det många olika tillbehör och belysningar till olika IKEAmöbler, men många fyrkantiga lådor från andra ställen, tex Ilva, passar oftast till expediten :)

Grattis pappa!

Idag fyller min käre far 52 år! Grattis!

Sovmorgon=pigg?

...njaaaaa.

Idag jobbar jag 13-23, vilket innebär sovmorgon. Jippi tänkte jag, äntligen kan jag sova ut och känna mig pigg! Men alltså...jag vet inte om känner mig särskilt pigg. Är ändå ganska seg och vaknade i vanlig ordning med huvudvärk. (bättre jag berättar en dag när jag INTE har huvudvärk).

Nåja, nog om det. Jag har en liten tanke... Jag tänkte att jag eventuellt skulle börja göra lite tips för olika typer av boende, rum och stilar. Exempelvis compact living, färgglatt, modernt, barnrum och så vidare. Med lite inspirationsbilder och kollage, vad tror ni om det? :)

Despicable me


Häromdagen kollade jag och Robban på "Despicable me". Hahaha, alltså, det var längesen jag skrattade så mycket åt en film... Seeeee den för hundra gubbar!

Bluebox.se

I söndags beställde jag lite julklappar från Bluebox, och redan i igår fanns varorna att hämta ut! Otroligt snabb leverans måste jag säga!

Om ni inte är klara med julklappsshoppingen och behöver lite inspiration kan jag råda er att ta er en titt på Bluebox hemsida ;)

Sovrumstankar...

För tillfället är sovrummet katastrofalt tråkigt och omysigt! Även om vi inte har planerat att göra nåt åt det riktigt än, så kan jag ju inte låta bli att surfa runt efter inspiration ;)
En sak har jag klart för mig, och det är att vi bara ska ha en huvudgavel. Och i den ska det gärna vara förvaring av något slag, eftersom vårat sovrum är ganska litet.

bild 1: Huvudgavel från Ellos (har även hört att Sängjätten har den), väldigt snygg. Dock är jag tveksam till "fönstren"?

bild 2: Huvudgavel Brimnes från IKEA. Väldigt snygg. Jag gillar att det inte sticker ut några hyllplan på sidan om själva sängen, sparar en del plats på så vis. Vet bara inte om det är våran stil?

Snälla tomten...

  • CD "Eliza Doolittle".
  • Bodum Bistro vattenkokare orange 1,5 L.
  • Kivi-lyktor, större modell i klarglas.
  • Lila "Onepiece".
  • Parfym "Puma Flowing".
  • Poster "Make love not war", Ellie Form & Design.
  • Äppelgrön "Mari-bowl".
  • Bok "Detaljer Hemma".
  • Kartell FLY orange.
  • Converse slim, rosa.

Julstämning i Spotify

Jag tänkte dela med mig av min spellista "julmusik" som jag har knåpat ihop i Spotify, så njut och låt julstämningen sakta smyga sig på ;)

Lussepromenad

Söndagen har varit riktigt mysig, men kall! Vi gick den årliga lussepromenadenDjurparken, och efter det blev vi bjudna på kvällsmat hemma hos Wille och Terese. Vi kollade på "A Christmas Carol", och den var verkligen bra!

I övrigt beställde jag några av de sista julklapparna idag, dessvärre var en del av de saker jag skulle köpt slut... Typiskt. Så nu får jag tänka om lite, men jag kommer nog på något annat!

Fredagskvällen

Fredagskvällen
spenderade jag hemma hos mina kära föräldrar, vi kollade på Idol (såklart) och åt tacos och annat smått och gott! Himla mysigt var det, och underbart att få mysa med min fina älsklingsvovve Tyke :)
De andra hundarna Åke och Fåzzie var också väldigt kelsjuka, och det är verkligen nåt speciellt med hundar alltså... Jag önskar att jag hade möjlighet att ha Tyke här hemma hela tiden, men tyvärr så funkar inte det i nuläget... Han har det bättre ute hos mamma och pappa!

Samtidigt som det var väldigt mysigt och trevligt igår, så var det också väldigt jobbigt... Det fattades två fina hundar som vi har förlorat detta året, och det märktes verkligen, det var så tomt...



Bilden är på Fåzzie från i somras när vi passade honom en dag, så liten han var då!

Happiness


Väggprydnad

Här hemma har vi inte en enda tavla uppsatt, vilket är lite tråkigt. Tycker det känns väldigt opersonligt just nu. Men jag tycker ändå att det är bättre att man väntar tills man hittar något som man verkligen vill ha, och inte bara sätter upp första bästa. För att det ska bli bra krävs lite funderingar faktiskt ;)

Jag har kommit såpass långt att jag har kommit på att vi ska ha en så kallad "tavelvägg" ovanför soffan. Tänkte att det ska vara lite blandade motiv, både foton, planscher, LP-skivor och vanliga tavlor. Tror att slutresultatet kan bli riktigt bra :)

Bilden ovan har jag länge varit lite kär i, så den får nog bli den första delen i tavelväggen! Gärna med en svart ram runt om...

Violets lussebullar

Idag har jag sysselsatt mig med att kolla på SATC och baka lussebullar, det är riktig terapi för mig det!
Lussebullarna blev över förväntan, beror säkert på att det är min gammelfarmor Violets recept, den kvinnan kunde verkligen baka och laga mat vill jag lova!

Miss Juniversum

Hittade ännu en härlig hemsida med massa fina grejer, gå in och kika vett'ja! :)

Musiktips

Trallvänligt och mysigt album av Eliza Doolittle.

Bakslag

Tji fick jag för att jag trodde att jag var helt återställd! Tydligen så var jag inte det... Har känt av nacken och huvudet i helgen, och i morse vaknade jag med huvudvärk...

Tråkigt som fan, det som gick så bra på jobbet förra veckan! Ännu bättre var att det hade börjat lite nytt folk som var väldigt trevliga och lätta att prata med.

Nåja, jag gick till syrran och hämtade Knutte, så slapp vi vara ensamma på varsitt håll i alla fall...

Andra advent

Andra advent
är riktigt grått i Borås! Men det gör inte så mycket, snart blir det mörkt, och då ska jag och R åka till Liseberg med syrran och hennes kille :)

Jag och R var en sväng i Knalleland idag och skulle hitta vettiga skor till honom... Det var inte det lättaste! De ska ju helst vara hyfsat snygga också! Men efter att vi varit runt i varenda jädra skobutik så hittade han till slut ett par. Jippi sa jag!

Blev även blockljus och julklappsetiketter från Lagerhause idag, resultatet av blockljusen ser ni där uppe ;)

Örongodis


Julpiffet

I söndags sprang jag runt som ett skållat troll här hemma och försökte få till allt julpiff. Utvalda delar av resultatet ser ni ovan, är nämligen inte helt klar med allt ännu...

Julklappsinslagning

Har precis slagit in några av de första julklapparna, känns skönt att vara ute i god tid för en gång skull! Har dock några kvar att beställa (köper mkt från nätet i år), tänkte skicka iväg några beställningar i helgen ;)

Har ni köpt några julklappar än? :)