Söndag

Efter många timmar på både IKEA Bäckebol och IKEA Kållered, och en hel del ihopskruvande av möbler gör sig tröttheten påmind... Det känns att jag inte har haft någon helg.
Dessvärre har vi bara hunnit skruva ihop en enda byrå idag (det tog lite längre tid än vi trodde), så vi får göra resten imorgon helt enkelt!

Jag tog några före-bilder på vårat för tillfället katastrofala sovrum, för att kunna se den stora skillnaden som förhoppningsvis blir riktigt bra :) Dock hade de inte den fina randiga mattan kvar på IKEA, den var visst slut överallt, lite synd. Får se om jag hittar nån liknande eller om de kanske får in den snart igen.

Imorgon har jag bestämt att jag förtjänar en rejäl sovmorgon, heeeelt utan väckarklocka och måsten! Kanske till och med får bli frulle i sängen? ; )

Fredagsmys? Snarare fredagsjobb!

Nu sitter jag här, lite halvsleten (snarare helsleten faktiskt). Jag jobbade 16-00CDON igår, och ska jobba 15-00 idag. Så istället för fredagsmys blir det fredagsjobb istället. Men nästa månad, när lönen kommer är det säkert värt det...

Jag passade för övrigt på att ta kort på mina tulpaner som jag köpte igår. Jag tänkte göra det till en liten tradition, att köpa fräscha blommor varje torsdag. Jag tycker att hemmet känns så levande då! Och jag som verkligen inte har "gröna fingrar" kan ju istället lägga pengarna på fina buketter iställer för krukväxter.

Jag har kommit fram till att jag inte är speciellt snäll mot mig själv. Jag vet med mig att jag inte har några pengar att shoppa kläder för, men ändå så surfar jag runt på till exempel Nelly, HM, Ellos, Bubbleroom och alla andra bra sidor... Man får ju liksom inte mer ha-begär bara för att man gör det, nä'rå... Men när jag har varit så duktig och jobbat så förtjänar jag väl lite nya kläder, eller? Eller?!

Inspiration till sovrummet

Jag har klurat lite på hur vi ska möblera vårat sovrum, och jag tror att jag har kommit på en riktigt bra lösning.

Längs en av väggarna ska vi ha två stycken stora "Malm"-byråer från IKEA (med 6 lådor), eftersom de rymmer väldigt mycket och vi inte har några garderober i sovrummet. Sedan har jag nog inte riktigt bestämt mig för vilken sängstomme vi ska ha... IKEA's "Malm" tar ju inte så mycket plats, men jag gillar en från Ellos bättre... Den går dock ut mer än 15cm från väggen och vi har egentligen inte plats för det. Vi får se.
Däremot såg jag att IKEA har väldigt smidiga spegelskåp, "Skär" för 995kr, med krokar i, perfekt till väskor, skärp och halsband! Ett sådant till mig : )
Sedan föll jag för den randiga mattan! Med den kan man välja precis vilken färg man vill ta upp i resten av rummet, det blir lätt att förändra!

Vi får se när förändringen blir av, det beror lite på ekonomin såklart, men snarast hoppas jag! ; )


The last Bounce

Äntligen har jag och syrran fått tummer ur röva och köpt tågbiljetter till Stockholm i vår! Vi ska dit i april och kolla på "The last Bounce", Bounce's sista föreställning. Jag har längtat SÅ efter att få se dom, det ska bli så himla kul!

Här är ett klipp från Sergels Torg när de gör en hyllning till Michael Jackson efter hans död, hur grymma är dom inte?!


Jag säger då det...

I det stora hela har jag haft en riktigt bra dag. Det gick bra på jobbet, och jag var på bra humör på vägen hem.
Sen upptäcker jag att jag har fått post från Arbetsförmedlingen. De har tydligen beslutat sig för att avanmäla mig från min a-kassa av någon anledning. Tydligen har jag missat nåt. Frågan är vad. För när jag har fått hem kallelser till möten och dylikt har jag aaaaalltid ringt, talat in meddelande eller mejlat om jag inte kan komma. Och jag har inte kunnat komma eftersom jag har jobbat, och det vet dom mycket väl. Så nu är jag rätt förbannad faktiskt. Men jag slängde iväg ett mejl illa kvickt och ifrågasatte deras beslut (jag ringde också men de hade visst gått för dagen) så vi får se vad de har att säga till sitt försvar...

God morgon!

Idag var det tämligen lätt för mig att gå upp faktiskt, för ovanlighetens skull! Jag ska snart åka iväg till Iittala och jobba, får se hur det går med min lilla ... Men det ska nog gå bra! Till skillnad från CDON så springer man inte konstant en hel del, utan man står ju stilla vid kassan och när man packar upp varor och så vidare.

Time to work!

Parts of Sweden

Jag har ju haft lite problem med förvaring i mina Expedit-hyllor på sistone. Eller ja, problem och problem, men jag har stört mig på att det ser så rörigt ut... Jag kan tänka mig att det är många som har IKEA-möbler som man tröttnat lite på.
Tänk då vilken tur att det finns personer med fantastiska idéer och lösningar!
Parts of Sweden har inriktat sig på att göra tillbehör för just IKEA-möbler. Personligen är jag sugen på att klicka hem några snygga luckor, avdelare och belysning till våra "Expediter".



Min Kivi-samling

När jag var liten bodde min faster i en enplansvilla i Rosersberg utanför Stockholm, och där hade hon en glashylla i sitt köksfönster full med Kivi-lyktor i massa olika färger. Sen dess har jag alltid velat ha alla färger, och jag har faktiskt lyckat samla på mig några stycken! Mitt senaste köp var den mörklila som jag fullkomligt älskar!



Ny design!

Nu har jag suttit ett ex antal timmar och grejat med en ny bloggdesign.
Jag måste säga att jag är riktigt nöjd! Tyckte det kändes rätt att köra på svart-vitt denna gången! : )

(man kan säga att jag inte har kunnat göra så många knop idag, jag misstänker nämligen att min lilltå är bruten, så det blir mestadels stillasittande för min del idag!)


Det blir till att hålla sig inomhus idag

Om ni inte redan har märkt det så kan jag berätta att det har snöat en del inatt... Jag har aldrig fattat varför det alltid kommer som en chock så fort det snöar. Igår kväll var det inte skottat någonstans vad jag kunde se, det måste ju ändå vara bättre att ta lite i taget så slipper man denna ofantliga mängd snö som blir när man väntar.

Nåja, nog om det. Det känns som att det är lika bra att hålla sig borta från vägarna så mycket det går idag. Inte mig emot! Jag har börjat dagen med en lugn och skön morgon framför teven, SATC och en god frukost!

Ikväll blir det nog Melodifestivalen för våran del. Jag känner någon slags hatkärlek inför det. Samtidigt som jag tycker att alla deltävlingar gör att det blir onödigt rörigt så vill jag ändå kolla. Det är ändå en viss charm med det hela. Ännu bättre hade det blivit om Björn Gustavsson hade varit med i år!

Sedan har jag (vi) lite sysslor att ta itu med här hemma. Jag ska bland annat röja lite i köket, plocka undan kläder i sovrummet, byta sängkläder och lite annat småplock.


jag dricker alltid té ur någon av mina fantastiska tékoppar från Anna Kraitz

att göra! (bland annat)



Alla hjärtans dag idag!

Man kanske inte kan påstå att vi har firat Alla Hjärtans Dag på ett traditionellt vis idag, men jag tycker att dagen har varit toppen ändå!
Eftersom att vi var uppe sent igår så blev det sovmorgon idag. Sedan åt vi tacos till brunch, sedan åkte vi till stan med Mattis och Cicci för att fika gudomligt gott på Café Viskan! Sedan fick det även bli en timmas bowlingPoolhouse, så himla kul!

Till min stora lycka hittade jag ett par limegröna kuddar på Åhléns idag med, 2 för 149:- skulle det vara, men jag hade även en värdecheck på 50:- så det blev billigt som attan ; ) Gillas!
När vi sen kom hem fick jag mig ett litet städryck, jag har länge varit trött på hur rörig vår Expedit-hylla har varit i vardagsrummet, så jag tyckte att det var dags att göra något åt saken! Dock vill jag antingen ha fler skåp eller några fina vita korgar på den nedre raden, men lite bättre blev det allt!


min fina nya limegröna kuddar!


Expedit-hyllan före...

...och efter


I väntans tider...

Just nu sitter jag här och väntar på att Robban ska ringa och säga att jag ska hämta honom... Som den fantastiskt snälla flickvän jag är ska jag inte bara  hämta min fulle pojkvän i stan, utan jag har även städat toan fast det egentligen är hans tur! (fattar inte hur det alltid blir jag som gör det?)

Nåja, jag har lyssnat på lite goa lugna låtar under tiden i alla fall, håll till godo! : )

Utökar familjen lite...

Ja, alltså Jelly Bean-familjen då ; )
Jag fullkomligt ääääälskar
Jelly Bean, har hittills ett limegrönt tvåvånings-kakfat och tre dessertskålar! Jag fick en orange och en rosa dessertskål i julklapp, så jag tänkte att jag skulle försöka samla ihop alla färgerna så småningom. Så idag fick det bli en limegrön (min favoritfärg), välkommen till famlijen!


(bild lånad från Jelly Bean's hemsida)


Jag vill lära mig sy!

Jag har ju så himla intelligenta läsare och vänner, så jag tänkte ta lite hjälp av er : )
Det är så att jag har kommit på att jag gärna vill lära mig att sy! Så enkla saker som att sy upp gardiner, sy kuddfodral, lappa ihop kläder och annat smått och gott! Jag har försökt söka på nätet efter kurser här i Borås, men dock utan resultat, ni vet inget om detta? : )

Och ännu en dag har passerat

Jag sitter och funderar lite över morgondagen... Det känns fantastiskt kul, men samtidigt skrämmande. Innerst inne vet jag att kommer gå prima, det är ju detta jag har velat göra så himla länge!

Sedan har jag kommit på att jag har en väldigt förutsägbar sambo. Tanken var att min kära syster och hennes kille Tom skulle kommit på en fika nu ikväll, så igår bakade jag några muffins(ar?). Givetvis tog vi varsin när de var nybakade, men sedan var jag tvungen att förbjuda Robban från att äta några muffins idag innan fikan, för annars skulle det inte finnas några kvar... Hur som helst så fick syrran och Tom förhinder så det blev ingen fika. Så då tänkte jag att vi kunde fika själva.

Robban: Men jag har redan ätit en...
Robban: ...två.
Jag: Tre?
Robban: Hehe, aaa tre, men bara tre jag lovar!

För övrigt så väntar jag på att den där "någon" ska komma hit snart igen och storstäda badrummet. Jag menar, hallåååå hur länge ska jag behöva vänta? Dessutom har vi köpt ett nytt toalock som "någon" måste byta också! Sedan finns det en hel del annat som "någon" borde göra, boka tvättid och framför allt tvätta med mera, med mera!

A great day indeed!

Det känns som att en del pusselbitar börja falla på plats så smått i mitt liv just nu.
Jag har äntligen kommit på att det är Butikskommunikatör jag vill plugga till (hoppas bara jag kommer in), jag har haft ett perfekt extrajobb med bra lön sen december och det bästa av allt;

Jag ska börja extrajobba på Iittala Outlet på torsdag!! Lyckan var total när de ringde mig idag... Jag lämnade ju in en spontanansökan där i höstas och var på intervju för en tid sedan, men just då hade de bara behov av en extra, men nu behöver de ännu en och då ringde de mig! : )



En bra måndag!

Jag brukar alltid haaaaata måndagar, men denna har faktiskt varit riktigt bra : )

Tiden gick fort på jobbet, jag hade en god lunch med mig, jag mötte upp Robban, Wille & Terese på City efter jobbet och handlade goda grejer (typ glass och god mat) och det bästa av allt, min Elle Interiör hade äntligen kommit! Jag fick en prenumeration av farmor i julklapp, och som jag har längtat!
Det är något visst med att slita upp plasten på en helt ny inredningstidning...

Söndag it is!

Jag måste säga att denna helgen har varit väldigt lugn och skön...
I fredags kom Wille hit, och vi drack några öl (jag drack bara en) men jag var så himla trött så jag gick och la mig medans de började kolla på den senaste Terminator. Och igår var bjuda hem till Harriet och Torratacos och för att kolla på Melodifestivalen. Jag kan inte säga att var särksilt imponerad av bidragen, men jag hoppas på bättre framöver!

Eftersom att jag slutar sju på veckorna så hinner jag inte med så mycket med ärenden och kolla i butiker då allt är stängt vid den tiden. Så idag åkte jag och Robban en sväng till Knalleland och köpte lite allt möjligt och lyckades få ihop 7 st reselotter, så imorrn kanske vi har vunnit en resa till Mallis om vi har riktig tur ; ) Det hade ju inte varit alls dumt!


Drack ett gott vitt vin igår med, jag brukar alltid ta kort på goda viner eller andra grejer med iPhonen så att jag ska komma ihåg namnet : )


Intar soffläge snart...



Helt oväntat ringde de från CDON i måndags frågade om jag kunde komma in och jobba.

Jag var helt säker på att det inte skulle finnas nåt mer jobb överhuvudtaget, men vilken tur att det blev ändring på det! Förmodligen blir det väl jobb hela veckan, har varit sjukt mycket hittills denna veckan.

Så nu sitter jag här lite halvt i skiten... Farmor fyller nämligen år imorgon, och jag hade tänkt köpa en present antingen igår eller idag, men jag har jobbat så dumma tider så allt är stängt när jag slutar... Med tanke på att jag har världens bästa farmor vill jag givetvis ge henne något väldigt fint. Jag har tänkt lite, och jag tycker det känns onödigt att köpa en massa prylar till henne som redan har allt. Så jag funderar på att köpa en fin blomma och kanske en chokladask, och sedan "ge" henne som present att jag (och syrran?) åker hem till henne och lagar tacos och så dricker vi vin, äter ost och spelar kort tillsammans : )

Nu ska jag ladda upp för finalen i Paradise Hotel. Jag trodde aldrig att jag skulle gilla sån skit, men det är verkligen underhållning på hög nivå! Tänk att intriger kan vara så roligt... ; )