God morgon!

Gud va skönt jag har sovit inatt!

Det blev en riktigt lugn och skön kväll igår, vi åt räkor, aioli, skagenröra, baguetter och så drack vi några glas vitt, helt fantastiskt gott! Hela veckan har jag varit sugen på skaldjur och äntligen fick jag det!

Nu ska jag snart äta lite frukost och även baka en kladdkaka. Mina kära föräldrar ska komma hit på elva-kaffe idag nämligen. Och låna ut en av sina bilar till mig.
För vi ska på uflyttningsfest hos syrrans kille ikväll, och då ska vi även sova över där. Han bor en bit utanför Göteborg och bussförbindelserna dit är väl inte de bästa direkt...

Nu blir det frukost och kladdkake-bak!


Bernina 831

Lyckan är total just nu! Robbans jobbarkompis var precis här och lämnade en symaskin till mig! :D

Äntligen kan jag använda alla de tyger som ligger i garderoben, och göra fina kuddfodral (ska bara lära mig hur). Jag sökte på nätet och just denna modellen är från 70-talet, och den är precis lagom avancerad för mig som är nybörjare. En söt röd originalväska låg den i, och den verkar riktigt rejäl och bra.

Jag tror nog att vi kommer trivas bra ihop, Bernina och jag ; )


Boligmagasinet

Jag har ganska nyligen upptäckt Boligmagasinet, som är en dansk sida med hemma-hos-reportage och annat kul. Det finns många fantastiska hem, men just idag föll jag för detta rosa hem! Vilka härligt glada, sprudlande färger!


Lördag it is!

Vad snabbt denna veckan har gått! Hann knappt märka att det var en hel vecka sen sist!

Just i detta nu håller jag på med diverse förberedelser inför kvällens festligheter bestående av drink- och groggmaraton med Wille och Therese. Ska bli väldigt trevligt, för vi har inte träffats på väldigt länge. Det brukar alltid bli lyckat med dom, så det blir nog riktigt najs ; )
Så nu har jag satt kameran på laddning, håller på och fixar musik och ska börja städa lite. Lika bra jag sätter igång!

anyhow.se

Jag har hittat en ny favoritsida (eller snarare en till), anyhow.se! De har många sjukt snygga och annorlunda prylar som jag funderar på att klicka hem.


print screenad från anyhow.se


Mysig söndagsfrukost

Både igår och idag gjorde jag scones till frukost! Det är fantastiskt gott, jag fattar inte att jag inte har gjort det oftare? Jag tror att jag ska göra det till mina nya helgtradition!


som vanligt dricker jag mitt té ur en av mina muggar från Anna Kraitz.

de fantastiska glasen har Ebba von Wachenfeldt gjort, de är från hennes serie "Cellofan".


2 nya Kivilyktor!

Jag köpte ju som bekant 2 nya Kivilyktor för ett bra tag sedan, och idag har äntligen fått tummen ur röva och lyckats fota dom! :)

Den ena är lite petrolium-blå och den andra heter "rose-olive", den skiftar alltså i lite rosa och grönt! På bilden är den dock mer rosa än grön.


Å här sitter jag...

Tanken var att jag skulle suttit på en bio Göteborg i detta nu. Kanske käkat lite godis, popcorn och druckit lite läsk. Och såklart kollat på Alice i underlandet i 3D.
Men istället så har jobbat. Eftersom jag fick jobbet med så kort varsel så fick det bli så. Jobb går först.

Jag får se den en annan gång helt enkelt...




Daimglass = mumma!

Igår var jag en sväng på Myrorna här i Borås, och lyckades hitta finfina grejer till en bra peng! Först ut var 6 stycken "glassglas" eller dessertglas, fast jag tycker glass passar bäst! Jag fick hur som helst 6 stycken för 40kr! Sedan hittade jag en superfin petrolfärgad skål (som jag inte har nån bild på än) för 35kr. Nöjd!

Och givetvis var jag tvungen att inviga de superba glassglasen med en gång, så jag svängde ihop en daimglass! Hur enkelt som helst, du behöver bara ett paket vaniljvisp och en dubbeldaim, hur bra som helst!

Förresten, jag har fått jobb! Halvårskontrakt på Manpower! Det går bra nu!!


I lördags

I lördags var vi bjudna hem till Kim och Angelica för att kolla på Mello! (tack för en trevlig kväll)

Note to self: Snälla, försök tänka på intaget där ja...


Damn!

Vår externa hårddisk är pajj. Jag vet inte hur pajj, jag vet inte om det går att fixa. Det jag vet är att ALLA mina bilder, all min musik, alla mina inspirationsmappar och alla mina CV:n ligger där. Det känns inte så bra. 

Och att jag inte längre har Photoshop gör inte saken bättre. Jag laddade ner ett provexemplar som man får ha i 30 dagar, men de är tyvärr slut. Jag måste säga att jag mår riktigt bra när jag har Photoshop. Om jag lyckas fixa det hela (hoppas!) på något sätt så kanske det slutar med att jag bild-bombar bloggen. Men det får ni ta!


Fredagar we like!

Idag är det fredag, och just idag är fredag = Gekås.

Det blir jag, Jenny och Åsa, alltså Dreamteam. Jag ska mest kolla efter "piff" till sovrummet. Överkast, kuddar, filtar och kanske lite ljus och sånt. Det jag helst vill hitta är ett snyggt överkast, det skulle lyfta hela rummet! Så vi får hålla tummarna för att dom har nåt där : )

Idag har jag kollat runt lite på
Urban Outfitters hemsida, jag äääälskar deras grejer! Det bästa av allt är att jag ska till Stockholm i april och då mååååste jag dit! Där kan man gå runt i timmar utan problem... Det som lockar mest är deras ramar till LP-skivor. Jag tycker att omslagen var mycket snyggare förr, så jag har samlat på mig tre stycken olika (hittills) som jag vill ha som tavlor, kan nog bli riktigt bra!


Oh boy!

...vilket vackert väder!

Har precis kommit hem efter en härlig promenad med Ciccey. Ska ta mig en dusch lite snabbt tänkte jag, och sen hämta de (förhoppningsvis) torra kläderna i tvättstugan och sedan blir det jobbintervju för min del! Känner mig lite nervös faktiskt, men också ganska förberedd... Det ska nog gå bra!
Tänkte köpa med mig lite sushi hem från Samuraj sen med, var såååå sugen på det igår men det var för sent då...

Bodum Pressobryggare

God morgon!

Idag är jag verkligen uppe med tuppen. Jag har redan sorterat vårat berg med tvätt, satt igång två maskiner och hängt upp dom, satt igång två nya, ätit frukost, städat köket och kollat på ett avsnitt Sex and The City. Produktiv morgon må jag säga!

Jag har även kollat över ekonomin och kommit fram till att jag faktiskt har råd att köpa ett klippkortFriskis! Känns riktigt härligt faktiskt, har längtat efter att börja träna men aldrig fått tummen ur, eller snarare så har inte pengarna räckt till. Extra kul är det att både Åsa och Linda tränar där, alltid kul med lite sällskap : )

Sedan funderar jag även på om vi (jag) skulle ta och införskaffa en limegrön pressobryggare från
Bodum. Personligen gillar jag pressobryggare mer än kaffekokare, då de är mycket smidigare och oftast snyggare. Den limegröna nedan tycker jag till och med är så fin att jag skulle kunna ha den framme på köksbänken jämte mina Marimekkoburkar. Dessa finns i många fina färger så som lila, röd, orange, vit, brun, grå och svart.


Sovmorgon!

Äntligen har jag fått min sovmorgon! Känner mig riktigt utvilad och fit for fight.

Tänkte göra mig i ordning snart, jag ska förmodligen åka ut till min faster idag och fixa lite papper som måste skickas till a-kassan. Alla dessa papper!
Men först ska jag skruva ihop två hyllor med krokar som jag köpte på EM igår, ikväll blir nog sovrummet nästan klart : ) Bara piffet kvar sen när spegelskåpet och hyllorna har kommit upp, och det blir jäääkligt bra! Ska se om jag kan ta några bilder ikväll med, bara det inte hinner bli för mörkt...

Tävling hos FURNISH

En av mina absoluta favoritbloggar FURNISH har en tävling just nu där man kan vinna en superfin matta från Pappelina och designonline.se. Jag hade ju tänkt att köpa en flerfärgad, randig matta på IKEA men den var ju slut överallt, men jag tror att denna skulla passa minst lika bra! Vilka fantastiska färger!


God förmiddag!

Det blev ingen sovmorgon, men jag är skapligt pigg ändå. Eller ja, pigg är väl kanske att ta i, men jag är mer vaken än sovande! De ringde nämligen från Iittala och undrade om jag kunde komma in och jobba i eftermiddag, var lite kris, och jajemensan klart jag kan det! Passar sjukt bra, för jag hade ändå tänkt åka dit och köpa de två Kivilyktorna som jag lade undan i förra veckan. Blir finfint med lite tillökning i familjen ; )