"Kaffe på sängen"

Det är verkligen något speciellt med mig och brickor. Jag ser dom nästan som små konstverk, för nu för tiden är dom ju så hiiiimla fina! Jag har länge velat ha en Plattan-bricka, men häromdagen hittade jag en superfin bricka på
The Home Company, "Kaffe på sängen" av Maria Dahlgren. Snacka om att den väckte ha-begär!

Koloni Stockholm


När jag var i Alingsås med Terese i förra veckan var vi inne i en jättecharmig inredningsbutik (minns dessvärre inte namnet), och där hade de fina saker från Koloni Stockholm som jag tidigare bloggat om. Det fick bli en disktrasa denna gång, och nu förgyller den mitt kök :)

Saker från Koloni Stockholm kan man köpa på webshopen
FÖRR.

Min morgon:


Soffbord

1. "Troy" vit 1295kr, EM.
2. "Troy" svart 1295kr, EM.
3. IKEA Stockholm svart 2195kr, IKEA.
4.
IKEA Stockholm gyllenbrun 2195kr, IKEA.
5. "Linnea" valnöt 2990kr, MIO.
6.
"Line" svart 2995kr, EM.

Jag har kollat runt på lite olika soffbord ett tag nu, och de ovan har jag fastnat mest för. Förhoppningsvis blir valet mer självklart när vi väl har fått hem soffan (5,5 vecka kvar!). Dom som det lutar mest åt är nummer 1,2 och 3, vilken tycker du är snyggast? :)

Sänggavel från MIO


Sovrummet
är det glömda rummet här hemma. Det är tråkigt och verkligen inte mysigt... Det värsta är väl att vi bara har en 140cm säng. Det funkar just nu, men jag börjar bli sugen på en 180cm... Hur som haver så har jag länge letat runt efter en huvudgavel som skulle kunna passa in. Mina krav har varit att jag ska slippa ha sängbord, just för att det kommer bli för trångt om vi byter upp oss till en 180cm.

Och nu har jag äntligen hittat den! "Smile" heter den och finns på
MIO i svart och vitt. Får jag bestämma så blir det en vit (otippat va?). Den kostar 2390kr, det tycker jag var helt okej pris faktiskt!

Till barnrummet

Min vän Emma länkade till en sida som heter InterioraFacebook, och självklart var jag tvungen att spana in den! För er som har barn så har dom en himla massa fina och roliga saker, och för oss som inte har barn så finns det såklart annat roligt också ;)

Jag gjorde ett kollage med de finaste barnsakerna (enligt mig) för både små killar och tjejer :)

Rullande stenar


Igår när jag var i Alingsås passade jag på att slinka in på Dressman, de har nämligen släppt en ny samlingsskiva med Rolling Stones som bara går att köpa där! Den var jag ju såklart tvungen att ha, och så råkade det bli ännu en t-shirt...så det kan bli! ;)

Våfflor/ost & vin


Igår åkte jag och Terese en sväng till Alingsås för lite shopping och fika, hur mysigt som helst! Om ni nån gång åker till Alingsås så måste ni gå till Lilla Saluhallen, de säljer fantastiska ostar där!
Och vi köpte självfallet några ostar när vi var där, som vi avnjöt senare på kvällen, mums!


När vi kom hem svängde jag även ihop lite våffelsmet, Våffeldagen till ära! Åt ni några våfflor igår?

Plaza Interiör


I senaste numret av Plaza Interiör finns ett helt grymt hem som jag föll för. De har valt en ganska enkel bas, och sedan kört på med färg, precis som jag gillar det!

Jag älskar de röda pinnstolarna runt köksbordet, och på köksbordet såg jag också Anna Kraitz tekoppar och tekanna!

En annan favorit är det gula skåpet. Helt fantastiskt! Jag skulle själv vilja måla någon möbel i en ball färg, kanske att den vita kökspallen ska få sig en omgång? ; )

Designfavoriter

- "Arkibelag" röd lampa m bord, Ruben.
- Stringhylla.
- "FL/Y" orange lampa, Kartell.
- "Siluett" lila lampa, Bsweden.
- "Don't leave me" gult bord, Hay.
- "Cookie" kakfat, Asplund.

Jag samlade ihop några av mina designfavoriter i ett kollage, så att jag kan bocka av dom allt eftersom (drömma går ju, haha!). Som ni kanske kan gissa är det ingen av dom som är speciellt billig, så det kan nog ta hela livet ungefär... Kartellampan har jag i alla fall införskaffat, och Stringhyllan är ganska aktuell i nuläget.

Har du någon speciell designfavorit?

Nimikko & Ujo

Hade det inte varit på det viset att vi har världens fulaste badrum så hade jag köpte en massa fina handdukar från Marimekko. Men om jag skulle hänga in till exempel en fin Nimikko eller en Ujo så skulle det kännas som ett hån mot Marimekko.

Så fort vi har gjort våran "budgetrenovering" av badrummet så ska jag bannemej köpa nya handdukar, så det så!

Ännu mera tyg


Här kommer bilder på fler tyger som jag har liggandes i mina skåp här hemma. Marimekko överst och Frösö Handtryck nederst. Det svarta Unikko-tyget räcker till en duk, så det får det bli! Vet dock inte vad jag ska göra med resten, jag kan ju inte bara göra kuddfodral!

Carina Hägg


Carina Hägg gör väldigt färgstarka saker, bland annat tyger, stolar, brickor och annat smått och gott. Personligen älskar jag hennes mönster och färgkombinationer, och har själv en del tyger av henne.

Några av tygerna ovan ska bli kuddfodral. Min sambo tyckte att jag skulle sy lite nya kuddfodral lagom tills den nya soffan kommer, så jag har ungefär 7 veckor på mig, får se om det blir klart tills dess ; )

Knutte gillar också Klippan


Läckra kök från Myresjö

(bilder lånade från Myresjökök)

Jag blir så glad!

Idag när jag klickade mig in på
Styleroom möttes jag av något som gjorde mig väldigt glad! Jag hade fått helt underbara kommentarermina album. Jag kan inte riktigt fatta att folk sitter hemma vid sina datorer och klickar sig in på mina album, ser hur mitt hem ser ut, och sedan skriver att de gillar det! Det gör mig så glad! Tack fina ni, det är SÅ roligt att få höra!

Detta gjorde verkligen hela min dag. Jag var sjuuuukt trött när jag vaknade idag, och hade en början till huvudvärk, men det gick över ; )

Klippan


Nu är jag äntligen ägare till en Klippan-filt! Min faster hade tidigare en egen inredningsbutik, och hon har en del varor kvar, bland annat hade hon denna underbara filten! Jag har kikat på den innan när jag har jobbat hos henne, och nu kunde jag inte låta bli.

Filten heter "Candy" och det är Lotta Glaves mönster. Det roliga med filten är man kan vända på den och så är den tvärtom, jag gillar't!

Tänk vad fint det kommer bli sen när den nya ljusgråa soffan har kommit! Åååh vad jag kommer tjöta om den där soffan, men det får ni stå ut med, haha!

Happysocks


Sakta men säkert håller jag på och byter ut mina svarta och gråa sockar till härligt färgglada! Dessa fina från Happysocks fick jag av min faster förra veckan, visst är dom fina? : )

God morgon!


Idag kickade jag igång dagen med 35 minuters intervalllöpbandet. Jag kände mig riktigt stark idag, synd att jag inte hann med mer... Jag ska nämligen ut till min faster om en liten stund, ska hjälpa henne med lite bokföring.

Har precis ätit frukost och läst dagens tidning, där det handlar mycket om Japan. Det är så svårt att ta in vad det är som har hänt, så svårt att förstå... Fruktansvärt är det i alla fall.

Gladsaker.se

För ett tag sedan slank jag in på
gladsaker.se och blev riktigt glad! Dom har massor med färgglada och fina saker som väcker habegär. Speciellt de fina klockorna som finns i massa olika färger!

Swiiiiiiiingflyyyyy


Idag är det Mellofinal, och just idag är det väldigt viktigt att rösta på Swingfly som är bäst! Jag kommer rösta som en tok i alla fall, jag ska fortsätta ladda upp resten av dagen ; )

Om en stund ska vi åka till stugan (R's föräldrars stuga), och det är även där vi ska spendera kvällen. Så nu håller jag på och plockar lite här hemma så att det är fint när vi kommer hem, hatar att komma hem till stök!

Hoppas att ni får underbar dag och kväll!

Anna Kraitz

En av mina absoluta favoritdesigners är Anna Kraitz. Det är tack vare min faster som jag upptäckte henne, hon sålde nämligen en del av Annas saker i sin butik som hon hade förut.

Tekoppen "You" har jag själv här hemma i nästan alla färger, utom röd och brun, och jag har aldrig ångrat att jag köpte dom! Eftersom att jag dricker te varje dag så använder jag dom flitigt.

Soffan "Beatrix" älskar jag också, knapparna gör hela soffan tycker jag!

Men helst skulle jag vilja ha alla saker, haha!

"Nytt" från Myrorna


I veckan när jag var en sväng på Myrorna och köpte mina glasljusstakar, hittade jag även två andra saker som fick följa med hem. Den ena var en helt ny tvålpump som jag ska ha till diskmedel i köket, och den andra var en mandelkvarn.

Min mamma har alltid använt en mandelkvarn när hon har gjort bottnarna till sina biskvier, och hennes biskvier är gudomliga kan jag säga, så jag kände att jag också ville ha en så att jag med börja baka såna!

Lycka!

Äntligen! Nu har vi varit och beställt vår ljusgråa soffa! Ååååh vad glad jag är över det, jag har längtat såååå länge. Och ännu längre får jag vänta eftersom leveranstiden är 8 veckor, men det är det tamejtusan värt!

Nedan har ni två fina inspirationsbilder så länge ; )


bilder lånade från google

Little Studio


Little Studio drivs av Mamamekko och hennes vän Marit. Jag tycker att de är fantastiskt duktiga, och jag älskar deras illustrationer! Min absoluta favoritposter är "Pieces", och jag väntar spänt på de fina kuddarna som kommer inom en snar framtid!

Enkelt att sy

bok som jag fyndade på bokrean!


Enkelt att sy! Ja, det ska sannerligen bli intressant att se om till och med JAG kanske kan knåpa ihop något, haha! Först måste jag bara köpa nya nålar till symaskinen, samt lite annat smått och gott.
Jag har redan bläddrat igenom boken, och jag tycker att förklaringarna verkar himla bra och lättförstådda!

Hemma hos mig just nu


Just nu ser det ut så här hemma! Ser ni att vi numer har en orange Kartell FLY? Jag fullkomligt älskar den, och fattar inte att vi inte köpt en tidigare...

Jag smyger in mer och mer färg här hemma också, och det känns så himla piggt och fräscht nu! Nu vill jag bara ha en stooor ljusgrå soffa också. Förresten, på tal om soffa så håller vi fortfarande på och "bygger" på den som vi vill ha. Troligtvis blir det en hörnsoffa istället för en divansoffa. Det passar in bättre här, och det blir fler sittplatser på det viset.

Second hand


Efter mitt möte på AF stack jag en sväng till Myrorna i hopp om att fynda. Och tänka sig, det gjorde jag! Jag har länge velat ha glasljusstakar i olika former och hade bara en sedan innan, men idag hittade jag hela fyra stycken!

Visst är det härligt med färg? ;)

Underbart!

 

Detta är utan tvekan bästa bidraget i hela Melodifestivalen, och jag ska rösta som tuuuuuusan på lördag!


Inspiration

Idag hittade jag ett underbart hem på
Bolagets Fastighetsförmedling. Tycker att det gula kaklet är ballt, och den blåa tapeten i barnrummet. Riktigt snyggt!

Lite "off" IGEN!

Hej på er!

Jag har åkt på en light-version av magsjuka eller nåt. Funderar på om jag har ätit något dåligt, men kan inte komma på vad i så fall... I alla fall, här hemma blir det inte många barn gjorda för tillfället... Jag som hade tänkt fota nya bilder på lägenheten och visat lite nytt, men det får dessvärre vänta...

Jag kan däremot visa några bilder från gårdagen, då vi tog en riktigt härlig utomhusfika vid vackra Fjällsjön på Rya Åsar här i Borås!


Partey

I fredags hade jag lite fest här hemma med mina gamla kollegor från Apoteket. Det var ungefär 1,5 år sedan jag slutade där (jobbade nästan 2 år), så det var riktigt roligt att träffa alla igen!

På bilden är jag i full gång med fixa med en musikquiz som jag hade knåpat ihop.


Färgsprakande

bild lånad från Hus och Hem


Är det bara jag som inte kan få nog av färg? Jag är verkligen inne i en riktig färgperiod just nu, men det gör mig ingenting för jag blir glad av färg! Mer färg åt folket!

Annat nytt

I söndags när jag var på Iittala med syrran passade jag på att köpa lite andra nya grejer, bland annat lite nya servetter från Marimekko och en ny kökshandduk med "Plattan"-mönster.

Nu vill jag bara ha en
rund bricka med "Plattan"-mönster också, sen är jag nöjd. För stunden. ; )