Halv åtta


Färgglada tulpaner

Förra året köpte jag nya tulpaner varje vecka, och det tänkte jag fortsätta med även detta året. Finast tycker jag det är med blandade färger, speciellt ihop med mina fina Iittala-lyktor!Tycker att det känns så piffigt och fräscht då : )

Det här med cd-skivor...

I min familj har vi alltid köpt mycket cd-skivor. Det skiljer sig väldigt mycket från familj till familj har jag märkt, och därmed synen på denna fina runda sak. Missförstå mig inte nu, men personligen tycker jag att man ska köpa skivor av sina favoriter, annars känns det inte lika äkta. Förstår ni hur jag menar?

Jag och Robban har många gånger diskuterat det här med stereo. Jag har alltid haft en cd-spelare eller stereo på mitt rum. Och jag kan känna att det inte alls blir samma sak att lyssna på musiken från datorn alla gånger. Det är något speciellt med att kunna se skivan, bläddra i det medföljande häftet och läsa låttexterna och kolla på bilderna. Jag tror att jag gärna vill ha en riktig stereo igen. Nu för tiden finns det ju så snygga så det skulle smälta in utan problem!

Sedan har jag funderat på en annan sak. Hur är det möjligt att ett bands logga kan bli mode? Som exempel kan jag ta Rolling Stones vackra tunga! Jag själv är ett stort fan av de rullande stenarna, men eftersom deras logga blev ett populärt mode hade många på sig t-shirts och linnen utan att ens veta vilka de är. Sånt kan jag störa mig på. Man måste ju kunna stå för vad man har på sig!

(den fina samlingen med Bruce fick jag i julklapp av mitt förra jobb, gissa om jag blev glad?!)

Typ som Rubrix

För ett tag sedan spanade jag in kudden "Rubrix" som finns på Åhléns, och tyckte att den var väldans fin. Men så såg jag ett rutigt tyg i metervara som var ännu finare! Jag gillade att det inte var riktigt lika mycket vita rutor i tyget som på den färdiga kudden. Kanske aningens krångligare att sy egna kuddfodral, men med lite hjälp från mamma eller farmor ska det nog gå bra!

(halva reapriset var det, och jag betalade 69 kr för 2 meter...)

Jakten på lyckan

Underbara Hanna Hellquist som vanligtvis är programledare för Morgonpasset i P3, har startat en programserie där hon jagar lyckan. Jag fullkomligt älskar programmet, och Hanna som person. Det bästa är nog hennes härliga dialekt och sättet hon har. Har ni missat detta så råder jag er att kika på
SVTplay!

Rosti

I veckan handlade jag äntligen nya färgglada slevar från Rosti. Dessa ska man givetvis inte gömma undan i lådor, utan de ska såklart stå framme i någon fin burk eller dylikt och förgylla vardagen! ;)

The Cove


Har precis sett The Cove. FY FAN säger jag bara! Det är vidrigt att Japan kan göra vad fan dem vill, för att ingen vågar säga något! Jag blir så jävla förbannad!

Ni måste se den. Och bli medvetna om hur de slaktar delfiner. Jag kommer aldrig mer gå på en delfinshow i hela mitt liv, och jag ångrar att jag redan gjort det en gång. Jag skäms över att vara människa.

iems

Igår var jag och Jenny och hälsade på Åsa som nyligen har flyttat till Jönköping. Till min stora lycka visade det sig att
iems fanns även i Jönköpings centrum, och inte bara på A6. Fast dock måste jag säga att sortimentet i butiken på A6 är mycket bättre...

Tydligen ska det finnas tre butiker i Göteborg också, värt att spana in tycker jag!

Resor och mat

God morgon!

Idag är det en tripp till Åhaga som står på schemat. Det är nämligen
res- och matmässa där idag! Där bjuds det på inspiration från researrangörer, hotell, flygbolag och även spännande mat från när och fjärran. Det låter väl inte så pjåkigt?

Ännu mer kakor!

Nu är jag igång och bakar igen ; ) Kan ju inte låta bli, det är ju så himla roligt! Får snart ta och leverera alla kakor till min käre far, för snart har jag ingen plats, haha!
Just är plåt nummer ett med
kladdmuffins i ugnen, och snart är det dags för plåt nummer två.


Räsymatto

Marimekko
har ju som vi alla vet underbara mönster. Favoriten hittills har nog varit Unikko för min del, det finns i så många underbara färger och kombinationer!

För ett tag sedan snubblade jag över Räsymatto, och insåg hur fint det faktiskt var! Jag tänkte direkt på att sy kuddar, helst av tyg nummer ett och tyg nummer fyra.

Vilket är erat favoritmönster från Marimekko?

FÖRR

Om ni någon gång skulle få för er att åka till Skövde, eller har vägarna förbi, måste jag ge er rådet att besöka butiken och caféet
FÖRR. Dessvärre har jag själv aldrig varit där, men efter alla bilder jag har sett på bloggen vill jag veeeerkligen åka dit! De har även en webshop med många otroligt fina grejer!

Något som jag verkligen fastnade för var alla fina grejer från Koloni Stockholm, vilka fina mönster!

Ett hem att inspireras av

Detta underbara hem var med i ett reportage i senaste numret av Sköna Hem (tack för prenumerationen Cicci!), jisses vad bra de har lyckats!

Mest älskar jag nog överkastet på sängen...eller de fina gula lamporna, eller lp-skivorna på väggen, eller de fina teak-möblerna, eller det schackrutiga golvet...

Knutte

Idag har jag och Knutte (syrrans hund) sällskapat. Vi har gosat i sängen, promenerat, tittat på tv och ätit lite. Myspys

(dock är han inte helt nöjd med att vara min modell, som ni kanske ser)

Baka baka liten kaka

Står i valet och kvalet om jag kanske skulle baka ännu en sorts kaka idag? Jag funderar på sådana där schackrutekakor ni vet. Farmor gör alltid sådana, och jag tycker de är så söta!

Jag tänkte ge pappa ganska mycket av de kakor som jag har bakat, han är ett äkta kakmonster, finns det sju sorter så tar han av alla.
"Man måste ju smaka på alla såklart!"
.

Smartieskakor


1-1,5 dl smarties eller nonstop
3 dl mjöl
1 dl socker
0,5 dl kokos
1 msk ljus sirap
1 tsk bikarbonat
150 g smör (rumstempererat)

Hacka godiset grovt. Rör samman mjöl, bikarbonat, socker och kokos först, när detta är jämnt, blanda även i sirap och smör. Blanda väl så att inga klumpar uppstår. Rör ner det krossade godiset. Forma degen till en rulle, ca 5 cm i diameter, och linda in den i plastfolie. Lägg rullen i kylen ca 1 h.

Skär rullen i 0,5 cm tjocka skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i 200 grader i ca 8 minuter.

Kakor

Boken
på bilden fick jag i julklapp, men har inte tittat i den ordentligt förrän idag. Till min förvåning var det många riktigt bra recept, de flesta som man helst vill ha helt enkelt.

Så idag invigde jag den genom att baka Smartieskakor, tyckte att de blev helt okej! Tänkte slänga upp receptet imorrn!

(jag bakade även Bondkakor och Chokladbollar, kan lägga ut de recepten också.)

På väggen

Jag har suttit och funderat lite på den framtida tavelväggen i vardagsrummet. För en tid sedan läste jag en mening som jag fastnade för.

"Happiness is taking things as they are."

Jag visste absolut att jag ville ha med den på något vis, så jag satte mig och knåpade ihop en alldeles egen poster. Nu måste jag bara hitta ett bra ställe där man kan framkalla den också...

Skönhetshörnan

Idag tog jag tag i min lilla skönhetshörna, rensade och gjorde rent! Ställde även mina parfymer på en fin bricka som jag köpte på
Faith här i Borås för ett tag sen.
Det ceriserosa Babellfatet håller ordning och reda på mina smycken, samtidigt som det är snyggt!

Just nu:


Fina fredag

Oj, vad jag har grejat idag! Dessvärre gick jag inte upp så tidigt som jag hade tänkt, men va tusan, jag hann med en del ändå! Jag har sorterat tvätten, och tvättat klart den (precis nu faktiskt), rensat och städat både kylskåpet och skafferiet, så nu är det skinande rent! Mellan mina sysslor har jag även promenerat med Knutte. Jag har även dragit fram dammsugaren, men det är ju så mörkt, så frågan är om jag ens kan se skiten? Hmmm...

Tror att jag ska hälla upp ett glas rött och sätta på lite bra musik på hög volym, så går det av bara farten, haha!

Slickepott

Äntligen har jag införskaffat en färgglad slickepott från Rice! Helst vill jag ha en av varje färg, men vad ska jag med så många till?

Fullspäckat schema

Hej!

Snacka om att det har varit full rulle idag! Tandläkaren kvart över sju, och promenad med Knutte innan det. Sedan blev det promenad igen innan det var dags för blodgivning kvart över tio, men pga att jag var hos tandläkaren fick jag inte lämna blod tydligen...

Sedan hade jag tid hos en datasnubbe vid ett, och sedan var det Arbetsförmedlingen vid två! Och nu har jag kommit in efter ännu en promenad med Knutte ; )

*puh*

Älskade Götet

Idag tog jag och Cicci en spontantripp till fina Göteborg och Saluhallen. Åh va underbart det är med alla färska grejer överallt, framför allt all god ost man får smaka på. Och såklart köpa. Och jag köpte ju massa ost!

Nu ska det bara inhandlas ett gott rödvin som passar bra till ost så är helgen räddad ; )

Inspirerande hem

Snacka om att ge färgsinnet glädjefnatt! Jag gillar verkligen hur de har lekt med färgerna, och framför allt att de har blandat färgerna hej vilt, underbart!

Detta vackra
hem finns just nu till salu på Bolagets Fastighetsförmedling.

Hemtrevligt

Åh vad jag gillar denna bilden! Tycker det ser så mysigt och ombonat ut. Det är den känslan jag vill få till här hemma sen... Stringhyllor är ju sååå snygga!

Jag tror jag måste flytta...

...till hus.

Nu är det ju inte så att vi letar efter hus på något sätt. Synd att vi inte ska köpa det. Det är ju så fint. Framför allt stoooort, jag har alltid velat ha ett stoooort hus! Och läget är ju hyfsat ändå, kanske aaaaningens för långt från stan, men det får man ta!


Ännu en tisdag

Hej på er!

Tidigt imorse kom Knutte hem till mig, så vi gick och la oss och myste i sängen en stund. Sedan kom söta Agnes hit och hälsade på medan hennes föräldrar skulle på ultraljud. Så jag har knappast varit ensam idag ; )

Jag känner mig dock lite låst just nu, för bilen blev kvar ute vid stugan... Det var alldeles för halt för att få upp den, så den fick stå kvar helt enkelt. Undra om jag måste vänta ända till våren tills jag kan få hem den? Haha!

Nåja, jag får väl fylla på mitt busskort helt enkelt... Egentligen vill jag inte gynna Västtrafik alls, då jag tycker att de har hutlösa priser och inte bryr sig om folket som bor på landsbygden. De har alltid haft dubbelmoral, de vill ju att alla ska åka kollektivt, men alla som vill kan inte, eftersom de hela tiden drar in bussarna på landsbygden. Fya.

Vardagsrummet

I nuläget är jag inte nöjd med vardagsrummet tyvärr. Nästan alla saker vill jag byta ut, men framför allt soffan!


Istället för den soffan vi har nu vill vi ha en ljusgrå och större soffa. Det tomma utrymmet till höger om soffan vill vi utnyttja, och istället ha en längre soffa. Divanen får mer än gärna vara längre också för att få så många sittplatser som möjligt.
Soffbordet ska också bytas ut, men det får bli när vi vet hur soffan kommer att se ut.
Ovanför soffan funderar jag på att ha en tavelvägg med lite olika motiv, men alla ska ha svarta ramar.
Den ljusgråa soffan på bilden ovan har den perfekta gråa, men dels är den lite liten, och dels vill vi ha en divan...

Tv-bänken vi har idag är jag så sjukt trött på! Istället vill jag ha antingen två eller tre "Bestå" från IKEA.
Till fönstret vill jag inte ha en vanlig gardinstång, utan ha skenor i taket! På så vis skapar man en illusion om att det är högre i tak än vad det är. Plus att det är smidigt att dra för gardinerna om man känner för att få det lite extra mörkt och mysigt.

Det vita skåpet ska vi flytta in i kontoret, och istället ha en lång, låg vit bänk av "Bestå". Teven får gärna sitta på väggen för min del också... Jämte teven på väggen funderar jag på att String-hyllor med lite fina pryttlar i, vad tror ni om det? Lampan ska vi givetvis behålla, men den får stå i ett hörn istället.


Boråstapeter

Jag sitter och smider planer för vardagsrummet, som ska få sig en omstyling så småningom. Jag har redan tänkt ut en massa olika lösningar med förvaring och annat smått och gott (ska förklara mer ingående sedan), men jag vet inte om det "räcker" för att få den där hemtrevliga känslan... Kanske behöver vi ändå ha en tapet?


En tapet som står vääääldigt högt på listan i sådana fall är "Ornament" från Boråstapeter. Mönstret tilltalar mig verkligen, det var kärlek vid första ögonkastet!

Men idag blire kanske shopping?

Ni är säkert nyfikna på om det blev någon
shopping? Dessvärre inte, då jag tyckte att hemmet var i allt för stort behov av en uppfräschning! Men vet ni, idag kanske det faktiskt blir det. Jag ska nämligen haka på Cicci till Knalleland en sväng idag. Fast nog tycker jag att "shopping" kanske är att ta i. Det är snarare så att hittar jag nåt billigt så köper jag det, annars får det vara, eftersom vi ska köpa lite grejer till vardagsrummet framöver (ganska snart hoppas ju jag).

Bilden är från igår kväll då jag efter en middag hos faster avnjöt en kopp te.

Shopping idag kanske?

Ja, nämen asså... Hmmm... Undra vad man skulle kunna göra idag? Shoppa kanske?

Stugan

Gårdagen spenderade vi i stugan, precis som förra helgen. Jag tänkte att ni kanske är lite nyfikna på hur det ser ut? Förra helgen knäppte jag några bilder med min "gamla" kamera, så ni får hålla tillgodo med dessa tills jag har tagit nya ; )

R's föräldrar planerar att stugan ska målas röd med vita knutar, och det kommer bli hur bra som helst!

Lyxfrukost

Idag fixade jag en riktig lyxfrukost till mig och R, det är så himla underbart när båda är lediga! Om en stund drar vi nog till stugan, det är ju så mysigt väder idag ;)

Myspys


Idag har jag varit barnvakt!

Idag var jag barnvakt åt fina Agnes medan Cicci var iväg på ett ärende. Sen köpte Cicci med sig semlor, så nu har man tryckt i sig årets första (och verkligen inte sista!) semla! Mumma!

Kaffedags!

Nu slutar R snart jobbet, så jag håller på att förbereda för lite kaffe lagom tills han kommer hem. För övrigt kan jag berätta att alla grejer på bilden är mina favoriter just nu, och undra om det bara är ett sammanträffande att det nästan uteslutande är grönt och orange? ;)

Bodum Bistro elvisp

Hmm, jag tror bestämt att jag har snöat in totalt på Bodum för tillfället... Vill ha precis allt! Jag tror att det är alla fina färger det beror på, bara en sån sak får ju hjärtat att slå ett extra slag.

Hur som haver, så fick jag äntligen min efterlängtade
orangea vattenkokare, men nu vill jag även ha en ny elvisp! Är sjuuuukt sugen på den lila ovan, visst är den fin? Den finns såklart i flera andra färger!

Nu är den äntligen min!


Pantone


Är inte dessa muggar från Pantone underbara? Ibland önskar jag att jag hade ett gigantiskt kök med hur mycket plats som helst. Jag skulle vilja ha ett stort urval av olika muggar, koppar och glas för jag tycker att det är så roligt att köpa! Och att det finns så sjukt mycket snyggt. ;)

Finns att köpa på bland annat
Grandpa.se.

Bitar från 2010

Jag började jobba på Manpower i mars, och slutade i september för att sedan gå över till ENS.

I april firade jag och R hela 5 år tillsammans.

Fina lilla Agnes föddes 1 maj. Både jag och R tycker om den lilla krabaten sjukt mycket, och är så glada att allt gick bra!

Jag och syrran åkte till Stockholm för att kolla på The Last Bounce.

Syrran och hennes kille flyttade till Borås, det har lyft våran relation väldigt och jag är himla glad över det!

Jag och R åkte på semester till Halmstad i somras och hade det hur mysigt som helst, trots rötet boende ;)

Vi åkte till Varberg med Wille och Terese och hade en toppenhelg!

Underbara vovven Jocke dog i augusti och mitt hjärta gick itu...

Mitt hjärta gick itu ännu en gång när finaste lilla Donna fick en propp...

I november fyllde R 24år, och det firades med fest här hemma som blev sjukt lyckad!

Jag lyckades gå ner ett par kilo i vikt, vilket jag är stolt över!


2011

Jahapp, då var det 2011! Hoppas ni alla hade det trevligt igår, det hade i alla fall vi här hemma, vi kom inte i säng förrän 5 ;)