Städtips

Städtips:

Om du har stökigt hemma, gör så här:
1. Skapa en ny mapp på datorn.
2. Ge mappen namnet "Stöket hemma".
3. Högerklicka för att ta bort mappen.
4. Datorn kommer då att fråga:
"Vill du ta bort Stöket hemma permanent?"
5. Klicka på Ja-knappen.
6. Lägg fötterna på bordet, ta en drink och bara NJUT ;)

Grinchen


Nu har jag julpiffat här hemma äntligen! Det blir så himla mysigt, och man får sån julstämning. Och bara för det så vill jag se Grinchen, älskar den filmen!

Sevärd


Igår tog jag och syrran med vår kära farmor på bio! Himla trevligt hade vi, och filmen var jättebra! Se den!

Kartell FLY

Efter många om och men har jag och sambon kommit fram till att det är en Kartell FLY vi ska ha ovanför "baren". Med tanke på hur lång tid det tog, vill jag inte ens tänka på hur lång tid det tar innan vi bestämt oss för vilken färg ;)

Köpet får dock ske efter jul ändå, så vi har ju i alla fall en månad på oss!

På önskelistan

När det är dags att byta matta i vardagsrummet vill jag gärna ha en sån här fin! Eftersom den nuvarande är turkos så blir man ju lite bunden färgmässigt, men med en svart/vit kan man mixa lite mer tycker jag!

bild lånad från
IKEA

Lady

Är inte dessa perfekta "english-tea-fåtöljer"? Jag tycket att de är heeeelt underbara! Drömmen vore ju att ha flera fina "Lady's" i olika färger i ett eget litet rum i ett stort hus, där man bjuder hem bästa tjejkompisarna och dricker te och äter scones.

bilder lånade från
svenssons.se

Bodum Bistro

För ett tag sedan kom jag fram till att jag är i behov av en ny vattenkokare. Dels så rinner det massa vatten utanför när man häller med den gamla, och dels så tycker jag att vi ska ha en i färg! Eftersom jag faktiskt använder vattenkokare dagligen då jag är en riktig tedrickare, så behöver ju den vara så snygg att den kan stå framme hela tiden! Och snacka om att Bodums Bistro uppfyller mina krav ;)
Det svåra är dock att välja färg... Just denna varianten finns i färgerna rött, grönt, lila, orange, vit, svart och grå. Personligen vill jag ha en färg-färg, så jag väljer mellan de fyra ovan. (det lutar nog åt orange faktiskt...)

Kvällsläsning


Robban 24år

I lördags firade vi min fina sambo med kalas och fest! Och jag måste säga att det var längesen vi hade en så rolig fest här hemma! :)


Jay Fucking Smith!!


Det börjar arta sig...

Hallen är i princip klar nu, bara piff och belysning kvar :) Jag slängde iväg en beställning på en rosa TamTam igår kväll på anyhow.se, så nu måste jag leta efter lite snygga korgar och sånt med! Kommer bilder när det är klart ;)

Nu ska jag dricka te och kolla på Halv åtta hos mig!

Planer för hallen

Igår tog jag och sambon "svängen" om Ikea, äntligen! Vi har länge behövt göra i ordning vår hall, men vi har liksom inte fått tummen ur röva så att säga. Men igår fick vi det alltså! Så nu har vi i alla fall inhandlat fruktansvärt bra (och snygga!) grejer. Vi var dock oense för ett ögonblick, det stod mellan vita möbler eller svart/bruna. Så R ringde sin kära mor, och vem höll hon med? Jo MIG! vitt blev det alltså ;)

Självklart ska det piffas med färg också, annars blir det ju dödens tråkigt! Jag har tänkt mig en Tam Tam-pall till hallen, det stod mellan orange och rosa, men det lutar nog åt rosa, den är ju SÅ snygg!

bilder lånade från
anyhow.se och barnvanligt.nu

Min dag

Bakade muffins ocg tog med mig till min käre far idag, och så fick han även de fina
kallingarna ;)

TP Digital Choice

Mange
och Hanna hade med sig en modern version av TP igår, som var riktigt riktigt bra! Istället för de klassiska korten var det en digital dosa med frågor, som du även kan fylla på med frågor från nätet! Hur smidigt som helst tycker jag, och det bästa var att man kunde ändra kategorier på frågorna under spelets gång :)

TP

Det är lite tradition att spela TP när vi är hos R's föräldrar. Denna gång kunde jag faktiskt briljera med ett svar som bara JAG kunde, nämligen Margit Sandemo! Hur passande var inte det när jag köpte en av hennes serier med böcker igår liksom ;)

Nu vankas det dock fyllekäk som sambon tillagar i köket, mumma! ;)

Bakning pågår...

Håller på att baka just nu, skulle göra två glutenfria kladdkakor, men det verkar gå sådär alltså... Hm, fattar inte vad jag gjort för fel?!
I värsta fall får jag väl slänga ihop ett par av mina kladdmuffinsar, fast glutenfria då, om detta inte går vägen...

Vi ska nämligen på middag hos R's föräldrar vid fem, och jag erbjöd mig att hjälpa till genom att göra kladdkakor! Hade ju varit trevligt att ha med sig NÅGONTING i alla fall, haha!

Myskläder, IDOL och pizza

Nu har mina rosa myskläder åkt på, och om en stund ska jag åka och hämta Åsa! Vi ska nämligen hem till Jenny och äta pizza och kolla på Idol ikväll. Hur mysigt som helst! Såg för övrigt att det är rocktema ikväll, så Jay lär ju rocka fett! ;)
Weise skulle visst köra en av mina favoritlåtar, "Start me up" med Rolling Stones, bäst för honom att han inte förstör den!

Vad gör ni ikväll? :)

Nu är dom mina!!


Första lussebullen

Lyckan var total när jag och Cicci idag upptäckte att City hade börjat sälja lussebullar! Har redan tryckt i mig en, men jag köpte ju två så att jag har en senare med, hihi... Förresten så är det lussebullarnas fel att jag fick cravings efter glögg och pepparkakor med ädelost, så det var jag ju oxå tvungen att köpa! Får bli lite mys ikväll :)
Och på grund av allt detta fick jag julkänslor i hela kroppen, så har jag suttit och gjort en julspellista i Spåtifajj också!

Sagan om isfolket

Sagan om isfolket är en serie böcker i 47 delar skriven av Margit Sandemo, och den är heeeelt underbar! Mamma har hela samlingen hemma och jag tror att jag har läst hela 3 gånger! När man väl har börjat så blir man helt fast... Jag har i alla fall letat runt som en tok på loppisar, Tradera och Blocket i några år nu. Så fort jag börjar buda på Tradera så stiger priset, min gräns är 500kr.
Men idag gick jag av en ren slump in på Blocket och såg att det fanns en annons från Borås! Och gissa vad han ville ha för hela serien? 500kr! It's a sign!

Så imorgon är det minsann jag som ringer ihärdigt till denne man, och håll nu tummarna STENHÅRT för att han har kvar böckerna!

Fars dag på söndag

Ni glömmer väl inte att det är Fars dagsöndag? Till min käre far har jag köpt ett par Rolling Stones-kallingar! Tyckte det passade ypperligt då han, precis som jag, är ett Rolling Stones-fan ;)

Nytt i köket

Min käre karl och jag har låtit köket "vara som det är" sen vi byggde ihop det i stort sett, utan speciellt mycket personlighet och piff. Anledningen är att vi inte riktigt visste hur vi ville ha det, så vi valde att vänta istället. Nu beslutade vi oss för att sätta upp lite hyllor i köket just för att få mer personlighet. Min handy man satte upp dessa igår (med viss assistans av mig såklart), och oj vad nöjda vi är!

Det bästa är att piffet inte behöver stå på bänken numer, utan att arbetsytorna är fria!

Tack för att du finns


Alla par har väl sina up's and down's, precis som vi. Allt är inte alltid en dans på rosor, sådan är verkligheten. Även om vi har våra gräl och diskussioner ibland, och inte alltid är överens om allt jämt och ständigt så är jag så himla glad och tacksam att jag har dig! Du är min klippa och min trygghet, och jag vet att du alltid finns där för mig.
Jag älskar dig över allt annat.

Lovely


Polaroid

Skickar en liten sen hälsning från Halloweenhelgen, och passar på att tipsa om ett grymt
gratisprogram för både MAC och PC som omvandlar vanliga foton till polaroider, hur bra?!

Back to work...

Imorgon ska jag börja jobba igen efter min sjukskrivning, och det är lika med ångest på hög nivå. Måndagar betyder nämligen 12-timmarspass på mitt jobb. Känns inte särskilt lämpligt då jag är lååååångt ifrån helt frisk. Jag bara undrar hur lång tid det ska ta innan jag kan leva som vanligt igen? Jag orkar inte ens gå i stan för länge, för då får jag jätteont i nacken och huvudet... Jag känner mig verkligen handikappad...

Nåja, jag tänkte ta mig en lång varm dusch innan det är dags för sängen, det är ju aldrig fel ;)

Min kväll =

...plus en kopp grönt te och syrrans sällskap!

En sak jag inte begriper är bara hur alla filmkritiker har kunnat rata denna filmen så? Dom kan uppenbarligen inte vara inbitna SATC-fans, för den var ju sjuuuuukt bra!

So fucking gräjt


Kycklingleverpastej

Efter mitt läkarbesök förut idag slank jag in på Netto en sväng för att inhandla lite nödvändigheter (undviker helst denna affär annars). På Netto kan man köpa allt möjligt. Det mest komiska är att du kan hitta strumpor och tacosås jämte varandra. Eller ljuslyktor och tonfisk.
Eller varför inte kycklingleverpastej, som det dessutom står "halal" på? Jag fick mig en smärre chock faktiskt... Jag har länge velat provat just kycklingleverpastej, men inte fan köper jag det om det står "HALAL" på!!

Hur i hela fridens namn kan det vara okej att sälja sådan produkter?! Heeeelt sinnessjukt enligt mig!

Sjukskriven

Har idag återigen varit på ett läkarbesök, denna gång eftersom jag varit sjuk från jobbet en vecka idag, och behövde ett läkarintyg för att kunna få vara hemma några dagar till. Trots att det tog sjukt lång tid innan jag fick träffa läkaren så tyckte jag ändå att det gick bra, trevlig läkare och trevliga sköterskor.

Personligen trodde jag väl inte att jag skulle behöva vara hemma så här länge, men det har inte blivit så mycket bättre, så imorgon ska jag till en sjukgymnast som ska ta en titt på min nacke och mina axlar och eventuell avslappning.

Nåväl, nu kurrar det i min mage, men jag vet inte vad magen är sugen på...hm...bäst att åtgärda detta!


Godbit Nötcréme

Lägger upp en bild, och passar på att tipsa om en av Frödinges nyheter, Godbit Nötcréme. Jag och Cicci smaskade på den i fredags och den var underbart god!


Jag vågar inte ropa hej än...

Hej på er!

När jag vaknade idag kändes faktiskt huvudet lättare! Senast igår sa jag till Robban att jag inte orkar mer, man blir helt dum i huvudet av att ha konstant huvudvärk... Men som sagt, det känns som att det kanske går åt rätt håll, men jag vågar inte ropa hej än!

Min helg var riktigt bra ändå faktiskt, Jenny och Åsa kom hit så lagade vi tapas, och det blev sjuuukt gott! I lördags träffades familjen Frendin i stan för att fira mamma som fyllde 47 år! Hon fick välja ut presenter istället, så fick sånt som hon ville ha :)
På kvällen var det halloweenfest hos Robin och Monica, väldigt lyckat! Synd bara att jag inte kunde hänga med ut på krogen, men det kändes inte så lämpligt med tanke på mitt tillstånd... Lika bra det!

Just nu har jag syrrans vovve Knutte här hemma, han ligger och myser i våran säng ;) Mysigt med lite sällskap tycker jag, tråkigt att vara själv på dagarna...