Jösses Amalia...

Vilken helg! (hittills)
Jag kan sammafatta helgen med ett ord: *puh*. So far. Vi fick nycklarna til lägenheten i torsdags, och då gjorde vi inte mer än att riva ner tapeterna i vardagsrummet som för övrigt lossnade väääldigt lätt.
Tyvärr så var det ju inte lika lätt överallt då... I hallen tror jag (utan tvekan) att det är (var) minst fem lager tapet. Om inte sju. Helt sjukt!
Nästan hela köket har vi tagit bort också...

Jag hade egentligen tänkt lägga upp lite bilder och så, men för det första så glömde jag kameran i Sjöbo-lägenheten, och för det andra så har Robban fortfarande inte grejat mitt Photoshop.

Men nu, mina vänner, är det läggdags för min del. Morgondagen kommer att bli en minst lika lång och jobbig dag som denna så jag behöver all energi jag kan få!

Nu är vi trötta...

Från och med idag är vi officiellt ägare till en trea på Sjöbo.
Det känns riktigt bra! Men också väldigt overkligt... Det har vart en tuff och rolig dag för oss. Och nu har vi även börjat inse vart vi är på väg, det känns bra!

Nu måste vi verkligen gå och lägga oss, vi är väldigt trötta, plus att vi båda ska jobba och greja i lägenheten efter jobbet imorrn...
Natti natti!

Lite filosofi...

Filosofisk som jag är, så satt jag just och funderade över bokstävernas betydelse i en text. Flummigt, jag vet, men också ganska faschinerande.
Jag har själv märkt när man fått ett sms, en text eller en kommentar där texten består av STORA bokstäver, att orden liksom skriiiiks ut i huvudet! Förstår ni vad jag menar?

STOR TEXT. Gaaaah, någon skriiiiiiker i mitt huvud!!
Kursiv text. Känns nästan som att någon viskar... Det känns som "en lugn text".
Understruken text. Det känns som att någon vill poängtera något.
Fet text. Kan betyda lite olika saker enligt mig. Att man t.ex. vill poängtera något, eller verkligen betona en viss sak, eller påkalla uppmärksamheten till just den texten eller ordet.

Skumt det där... Eller hur?


Gissa maten...

Kan ni gissa vad jag lagar för mat? ;)


Grym låt!

I lördags var Linda och Johan här och vi kollade på Melodifestivalen och spelade Buzz tillsammas, mycket trevlig kväll för övrigt!

Jag vet inte riktigt hur, men vi började rota bland mina gamla skivor som jag sparat sen jag var liten (en massa 90-tals musik) och satt och lyssnade på en himla massa goa gamla låtar!
Det blev bla. Vengaboys, Markoolio, Solid Harmonie, Billie, N' Sync, Backstreet Boys, S Club 7 och många många fler...

Bland alla mina singlar återfann jag en gammal favorit från 2002, nämligen låten
"Dilemma" med Nelly & Kelly, och den är fortfarande lika bra!

Måndag=mysdag?

Idag känns det som en riktig mysdag! (förutom det faktum att jag har huvudvärk)
Det får nog bli en film ikväll, lite tända ljus, något gott att äta och mer än gärna en stooor kopp te!

Dresscode: Mjukisbrallor, raggsockar, gosig tröja och eventuellt en filt. 

Kanske lite vääääl tidigt att ringa...

Terese ringde mig under morgonfikan idag...

- Vad var det du ville imorse?
- Eeeeh...va?
- Jaa, du ringde ju hem till oss 06.20, haha!
- Va? Gjorde jag?!
- Hahaaaa
- Shit, då måste jag ringt er i sömnen...hehe...

Mjo, det är nog lite väääl tidigt att ringa hem till folk 06.20 på morgonen...

I love IKEA

IKEA är ju fantastiskt.
Där finns allt! Och lite till... Jag vill verkligen åka dit snart, gärna i helgen om det går. Vi måste ju börja kolla ut vilket kök vi ska ha i den nya lägenheten och så. Vi vet reda nu vilka färger vi vill ha, ganska stilrent med vita luckor och möööörkt trä på både bänkskivor och golv.
Vitvarorna har vi också redan bestämt oss för, det kommer bli svarta vitvaror från Bosch i hela köket, kommer nog bli skitsnyggt!

Det största problemet vi har just nu är att välja vilket kakel vi ska ha... Vi båda tycker ju att glaskakel är riktigt snyggt, men det är dock inte det billigaste...
Och frågan är om man ska vara lite "wild and crazy" och våga ta en cool färg? Men jag är rädd för att man tröttnar... Men okej, om jag hade valt en färg så hade det helt klart blivit limegrönt glaskakel! Det är riktigt coolt.
Eller, om man ska ta en ganska neutral färg, och istället ha färgglada detaljer? Detaljerna kan man ju byta ut när man vill, men om man har ett limegrönt kakel så blir man ganska bunden...
Gud vad svårt!!

...hjulet snurrar men hamstern är död.

Om man ska förklara att en person kanske inte är riktigt som den ska, så finns det ju en hel del liknelser man kan använda sig av, till exempel...

...att lyset är tänt men ingen är hemma.
...att personen inte har alla hästar i stallet.
...att cirkusen har åkt men clownen är kvar.
...att personen inte har alla cornflakes i paketet.
...att personen inte har alla paddlarna i vattnet.
...att personen inte är den vassaste kniven i lådan.
...att hissen inte går ända upp.
...att personen inte har alla proppar i elskåpet.
...att personens antenn inte får in alla kanaler.
...att personen inte är den smartaste gurkan i burken.
...att hjulet snurrar men hamstern är död. (favoriten!)
...att personen saknar några knappar på fjärrkontrollen.
...att personen inte har någon film i kameran.
...att det inte är skottat ända fram.

Kommer ni på några fler?

Är helgen verkligen redan slut?!

Usch för måndagar!
Det enda som är bra med just denna måndagen är att jag kan ta bilen till jobbet... Moahaha!


Gooooo HEAT!

Jag hade verkligen inga höga förväntningar på kvällens Melodifestival, men det fanns visst något för mig med :) Min favorit är HEAT, sjukt bra! Jag har till och med skickat iväg ett litet sms... MEN! Jag är fortfarande lite störd på att de har så jobbig röstning, gaaaah!

Vilka tycker ni ska vinna?

Idag har vi cruisat runt!

Efter jobbet idag så blev jag hämtad av Robban och Mattias, sen åkte vi till deras morbror Kenneth på Lugnets och kollade på vitvaror, och även till Hemma butiken. Snacka om att det är dyrt! Vi måste veeeeerkligen tänka igenom vad vi vill ha!!

Och ja just det, sedan vid 18-tiden skulle vi träffa en av Manges kompisar vars bror hade en bil till salu... Och kan ni gissa hur det hela slutade?!
Jo, vi är nu ägare av en Opel Astra! Frågan är bara hur lyckat det är att köpa en bil fredagen den trettonde? Haha! Hittills har det gått bra ;)

Just nu är vi hemma hos Wille och Terese, var innan dess en sväng på City och även Sjöbo. Senare ska vi väl "cruisa" hemåt igen ;)
Så, håll er hemma för nu är jag ute på vägarna!


Alla hjärtans dag, hiss eller diss?

Alla hjärtans dag.
Det känns som att den dagen skapar både hat och kärlek. Är inte det konstigt? Och egentligen lite smålustigt... Valentin har namnsdag och butikerna är sprängfyllda med hjärtan i alla dess former! Godis, nallar, kort, med mera med mera...

En del kallar det kommersiell skit. En del tycker att det är en fin dag att vara extra omtänksam på.
Personligen hissar jag Alla hjärtans dag! Jag tycker att det är bra med en dag där folk ska visa mer omtanke mot sina medmänniskor. Det känns som att det är ganska sällsynt nu för tiden... Ta tillfället i akt och var extra gullig mot dom du tycker om!


Renovering, inredning, färger osv...

Okej, jag tänkte bara förvarna alla mina vänner och bekanta.
Jag ber om ursäkt om jag skulle råka tjata sönder skallen på er och bara prata om renovering, inredning, färger och allt annat som hör renovering till!
Tyvärr så är det nästan det enda som cirkulerar i mitt huvud för tillfället...

Planering, tvätt och lite till

Jag och Robban har diskuterat huruvida vi ska dokumentera den kommande renoveringen av vår nya lägenhet. Givetvis kommer jag springa runt och knäppa bilder som en galning, men jag tänkte även att det kunde vara roligt att skriva ner en del om arbetets gång och samtidigt visa bilder. Vi pratade först om att vi kanske skulle startat en renoveringsblogg där vi båda kunde skriva, men sen tyckte vi nog att det bästa vore om vi använde min blogg, denna bloggen. Så alltså, så småningom tänkte jag lägga till en ny kategori där jag kommer samla alla texter och bilder som handlar om renoveringen.
Det låter väl ganska bra?

Den 1 mars (då vi får tillgång till lägenheten) är inte så långt borta... Det känns som att det är jättelång tid kvar, men det är ju bara drygt två veckor! Shit, verkligheten börjar komma ikapp... Haha, jag börjar nästan undra vad vi har gett oss in på! Men jag är ändå helt övertygad om att vi kommer klara det med bravur, bara att vägen dit kan vara jobbig...

Och imorgon ska vi förmodligen kolla på en billig liten bil... Vi är verkligen i behov av en nu när det är så mycket olika grejer som vi måste åka runt och titta på till lägenheten osv.

Det är verkligen mycket som snurrar i huvudet för tillfället... Usch, om jag ska orka upp imorrn överhuvudtaget behöver jag nog sussa nu... Först måste jag bara bädda i ordning sängen...


"Körkortspresent"

Robban kom precis hem från jobbet, och gissa vad han hade med sig till mig? En låda med jättefina praliner i försenad "körkortspresent"! Hur gulligt är inte det? :)


Jag har blivit utmanad av Jenny

Jag har blivit utmanad av min kära vän Jenny. Det går tydligen till så att jag ska skriva 8 grejer som ni inte visste om mig... Well, here we go!

1. Jag älskar gamla kakburkar! Det är det första jag kollar efter när jag går på loppisar.
2. Jag är ett STORT fan av Galenskaparna & After Shave, jag kan en hel del sketcher utantill. (bl.a. Bröderna St Gothard, Hamlet, Adam & Evert osv...)
3. Jag har svårt för att slänga saker... Jag tänker alltid "det kan vara bra att ha", men samtidigt så vet jag att jag aldrig kommer använda det!
4. Jag tycker att Britney Spears gör bra musik (pssst säg det inte till någon!)
5. Jag är en riktig lipsill, jag kan börja lipa för ingenting! Jag lipade senast när jag skulle ringa Robban och berätta att jag fått körkort. Sen lipade jag även när vi fick lägenheten.
6. Jag är en riktig, jävla, PMS-kärring! Det är bara att söka skydd i ca 5 dagar, that's it! Mina humörsvängningar är inte att leka med...(stackars Robban!)
7. Jag tänker alldeles för mycket på vad folk ska tycka om mig och vad jag gör. Det kan göra mig väldigt stressad och ge mig fruktansvärd ångest. Jag fattar inte ens varför jag bryr mig...
8. Jag har väldigt svårt för att gå utan smink. Jag har väldiga komplex över min problemhy, och måste alltid ha min mineralfoundation! Mascara och sånt är verkligen inte livsnödvändigt, men min hy måste jag verkligen gömma...

Sen ska man tydligen utmana 8 andra bloggare, men jag kommer bara på 4, känn er utmanade!
Syrran
Emelie
Anki
Rickard

Gårkvällen

Alltså, egentligen behöver jag inte skriva så mycket, jag tycker att bilden nedan talar för sig själv...


Världens bästa barnprogram/filmer genom tiderna!

Jag är verkligen besviken på alla barnprogram som görs nu för tiden, när jag var liten fanns det hur mycket bra som helst!
Jag tänkte ta er tillbaka i tiden (inte sååå långt dock), då de bästa barnprogrammen och filmerna gjordes!

Vi börjar med Räddningspatrullen


Skönheten & Odjuret


Min favorit, Darkwing Duck


Luftens Hjältar


En annan favorit, Ducktales


Haha, Timon dansar hula hula!


"Vem är grisen?", haha!


Aladdin, underbar låt!

Vi kör en dagens!

Dagens tillstånd: Värry goood
Dagens borde: Jag ska tydligen diska idag, men jag hade ju tänkt vänta två veckor som Robert brukar göra...
Dagens shopping: Nytt mineralpuder från i.d
Dagens frisyr: "Boll"
Dagens parfym: Paris Hilton
Dagens i-landsprobem: Vad ska man ha på sig ikväll? (alltid lika svårt...)
Dagens klädsel: Bara tråkigt, hoppas på nåt kul till ikväll :)
Dagens planer: Den största planen är att det är apoteksfest ikväll, kul!
Dagens "vill ha": Jag skulle mer än gärna vinna en miljon eller två på lotto eller nåt... Helt okej för mig!
Dagens fundering: Se "dagens klädsel"
Dagens behov: Äta daim
Dagens "vill helst slippa": Diska...
Dagens bästa: Festen ikväll :)
Dagens mat: Idag blir det pizza!
Dagens låt: Lady Gaga - Poker Face

Tack!

Tack alla mina söta vänner och min familj som har ringt och smsat idag, det är så himla kul att veta att ni bryr er om mig! :) Blommor och choklad har jag fått, kan nästan tro att jag fyller år! ^^
Och tack till Jenny för
det fina inlägget :)

Och alla apoteksmänniskor: på lördag ska vi fira mitt körkort banne mig! ;) haha!

Då är det bara en bil som fattas då ;)

"Du är godkänd"

Men shit! Tänk att JAG har fått körkort, det känns helt overkligt!


Nu är jag halvvägs, grattis till mig!

Igår morse var jag nervös. Hade fjärilar i magen. Jag försökte med lite musik-terapi. Det hjälpte en aning, men inte mycket.

Jag kommer dit, och ska gå in i den där fotoautomaten, jaha, jag får väl välja det kortet som var minst fult då. Sen skulle man ju skriva sin kråka också. Det kunde jag i alla fall.

Jag tänkte för mig själv "Shit, tänk om jag har sån tur att jag får mitt turnummer?". Och tror ni inte jag fick det? "Du kan sätta dig vid dator nummer sju. Jag tackar jag! :)

Så, det gick alltså vägen, jag har klarat min körkortsteori. Nu är det bara andra hälften kvar. Wish me luck.