Saturday

Alkoholintag och restaurangbesök var det som stod på schemat igår kväll! Vi skulle nämligen fira att Torra fyllde 51 år i måndags!
Vi landade på Georges, där maten och servicen alltid är av högsta klass! Sedan fortsatte vi hem till Harriet och Torra (Robbans föräldrar) för att spela lite spel och ha det allmänt trevligt.

Jag och Robban brukar alltid ta en liten fördrink här hemma innan vi åker iväg på festligheter, och så gjorde vi även igår! Jag svängde ihop varsin Cosmopolitan, som har blivit en av mina absoluta favoritdrinkar. Jag älskar att göra drinkar och exprimentera, jag hade till och med kunnat gå en bartenderkurs bara för skojs skull : )

Idag har det varit en tämligen lugn dag (skönt!). Dreamteam åkte hem till Thkl och Hada för att hälsa på lille Emil och även överlämna en liten present.
Efter det har det inte varit många knop! Ingen av oss har varit särskilt pigga idag, detta resulterade i mat från Campino, lösgodis från Hemmakväll och tv-tittande. Dessvärre visade det sig att det är fotboll idag. Då jag inte är något fan av sport så föredrar jag att sitta här, framför datorn.
Funderar på att eventuellt läsa en bok...


Tini tiny

Häromdagen så köpte jag ett fyra-pack med Häagen-Dazs glass, ni vet dom där små förpackningarna?
Jag har hört den som heter Belgisk Choklad ska vara helt oemotståndlig, och jag fullkomligt äääälskar chokladglass! Så jag tänkte prova den just i detta nu. Det var bara det att det inte fanns någon Belgisk Choklad. Istället hade jag fått två stycken Strawberry Cheesecake...
Ja alltså, den var ju god, men va fan jag ville ju ha chooooooklad!

Vår? Ja tack!

Sara var precis här på en fika bestående av , bullar och lite god choklad! Trots att Anders (hennes kille) har bott här på Sjöbo ett bra tag så har vi bara lyckats träffas ett fåtal gånger, men nu när jag är arbetslös kanske det blir fler!
Nu tror ni säkert att jag inte gör annat än fikar, och då tror ni rätt! Fast ibland så hinner jag även med att dammsuga och bara allmänt städa också ; ) Haha, skämt åsido!

Förresten, vilket faaaantastiskt väder vi har haft idag! Hade det inte varit för all snö och minusgraderna kunde det nästan ha varit vår! Solen lyste in så vackert i lägenheten på de fina tulpanerna jag köpte häromdagen, så just nu längtar jag ihjäl mig, snälla kan det inte bli vååååår snart?


Mellis



Denna veckan har jag bara jobbat måndagen, i övrigt har jag varit ledig. Ganska skönt om jag får säga det själv, för jag har hunnit med grejer som jag aldrig brukar göra annars. Jag har varit och lämnat blod, tvättat tvättarnas tvätt, fyllt i massa papper, träffat min jobbcoach, hälsat på lite kompisar osv. Just nu ska jag börja att rensa kylen och städa ur den, och även sop"skåpet" (det är ju en låda, säger man soplåda då? :S). Sen tänkte jag även påbörja evighetsprojektet att rensa garderoben. Känns sådär, för jag är så himla dålig på att slänga just kläder, så jag vet redan nu hur det kommer sluta... Jag tänker alltid "Jamen den kan jag ju ha när har gått ner några kilo" eller "Den kan vara bra att ha" and so on...

Nåja, jag har i alla fall energi efter mitt fina mellanmål, så nu är jag fit for fight!


Försökte lägga upp detta för ca 1,5 timme sen, men då verkade det som att blogg.se hade lite problemo!


Söndagsfika

Idag har det varit en riktigt lugn och skön dag!

Ibland tycker jag faktiskt det är okej att inte göra någonting. Fast liiite duktig har jag varit också, jag har sorterat all tvätt inför tisdagen, och bakat muffins!
Mamma och pappa gick precis, de kom hit och hälsade på en sväng när de ändå skulle till Knalleland, så jag tyckte det passade bra att slänga ihop lite muffins och använda de nya bakformarna : )

Gräjt!

Tänk vad ens humör kan tvärvända så fort man får veta nåt väldigt roligt!
Idag på jobbet hade jag grymt ont i ryggen (har fortfarande iofs) och bara längtade efter att få komma hem. På rasten ringde jag Robban, och mitt lönekuvert hade visst kommit. Och gissa om summan var en trevlig överraskning?! Göööött!

För övrigt så satt jag igår och kikade runt på en grupp på Facebook där jag är medlem. Den heter "Blinka för helvete!". Passar mig väldans bra eftersom jag stör mig fruuuuktansvärt på när folk inte blinkar. Nu till saken. Idag när jag skulle köra hem från jobbet hamnade jag bakom en bilförare... Denne blinkade inte i en enda rondell (av 3 möjliga) och körde dessutom över en heldragen linje (?!). Så, jag testade att i den 4:e rondellen blinka med helljusen när denne inte blinkade då heller, och vet ni vad? Efter det så blinkade personen i fråga varje gång den skulle ; )

Imorgon ska jag ääääntligen på jobba tidigt, 7-16! Härligt med tanke på att det är fredag också! Och inte nog med det så ska vi ha lite tacomys med Wille och Terese imorgon kväll, kanske blir det så att vi korkar upp en flarra med vin också? Vem vet ; )

Vad har hänt med Room Service?

Jag har alltid kollat på Room Service, alltid varit faschinerad över hur fint allt blir! Men denna säsongen vet jag inte vad som har hänt. Blir det inte skärpning snart så slutar jag att titta. Vad hände med de andra inredarna? De som faktiskt var bra?

Och idag är det bara 5 dagar kvar till lön! Jisses vad efterlängtat! Snacka om tur att jag fick börja på CDON i december, annars vet jag inte hur det hade gått...

På tal om jobb! I söndags var jag på intervju på Iittala Outlet, och jag får besked antingen imorgon eller på fredag. Jag hoppas verkligen att jag får börja där, även om det bara är timanställning, så skulle det vara himla roligt!
Sen kan jag även berätta att jag har börjat kolla på diverse utbildningar... Tror att jag ska söka in till en utbildning till hösten, i så fall blir det butikskommunikatör! Tror att det skulle passa mig sjukt bra!


Konsten att vara tacksam

Jag har tänkt på en grej.
Man ska alltid vara så himla tacksam över allt. Och visst är jag väl tacksam över att ha en kärleksfull familj, världens bästa pojkvän och kompisar. Men bara för det behöver jag väl inte vara tacksam jämt? Jag kan väl få vara missnöjd ibland också!

Exempelvis så suger det att jag lider av pengabrist, och nej jag har inte shoppat... Det är faktiskt AF:s fel! Sen suger det att jag är så trött hela tiden! Sen suger det att det inte är lika fint här hemma som det var när jag var arbetslös. Sen suger det att jag inte har någon karaktär. För så duktig är inte jag. Finns det choklad så äter jag ju givetvis. Och inte fan jag går jag nån powerwalk när jag kommer hem från jobbet halv åtta! Även om jag skulle kunna göra det. Karaktär var ordet.

Men faktiskt. I det stora hela är jag rätt nöjd. Och att komma på det är jag tacksam över ; )


Inspiration!

Nu har jag suttit helt klistrad vid datorn ett bra tag!
Vet ni varför? Jag har hittat ännu en fantastisk sida med fantastiska lägenheter! Ni förstår vad jag menar om ni klickar er in på
Oscars Mäkleri. Jag älskar att se hur folk väljer att inreda sina hem eller styla inför visningar, man får helt nya infallsvinklar på hur man kan lösa saker och ting, främst med förvaring vilket jag tycker är väldigt svårt. Det ska ju bli snyggt också!

Jag sitter fortfarande och drömmer om ett alldeles eget dressingroom. Flyttar vi till hus så ska jag ha det, punkt slut! Och jag vet självklart redan hur jag vill ha det ; )

Några godbitar från Oscars Mäkleri:








Toodelo!

Jag fattar inte vad som har hänt med mig. Jag kan sova hur länge och hur mycket som helst nu för tiden! Det resulterar i sena mornar med sen frukost och hela dagen blir mer eller mindre förskjuten. Måste verkligen göra något åt detta!

Inte var jag bättre idag, först gick jag upp vid 10 och sen gick jag till sängen igen (!) och vaknade runt halv 12... Det kan ju vara roligt att göra något av dagen ibland! Tanken var att jag skulle åka till farmor en sväng idag, och kanske även min kära faster, men farmor svarade inte förut, så jag får prova att ringa igen helt enkelt.

Imorrn är det jobb från 10-19 som gäller, lite halvkilig tid men det ska nog gå bra! Får vara glad att jag får jobba överhuvudtaget! Just det, måste lägga in lite nya låtar på iPoden inför jobbdagen imorrn, får inte glömma det!

Ska prova att ringa farmor igen!

2010

Long time no see!
Snacka om att det var sjukt längesedan jag skrev här! Nästan en hel månad sedan! Lusten och inspirationen har inte riktigt velat infinna sig på senare tid. Och det gäller inte bara bloggen, utan en hel del annat. Som tur är har jag kvar mitt extrajobb på CDON fortfarande, nu var det dock ett tag sedan jag jobbade, för Robban har haft semester från jobbet ett tag nu och då ville jag passa på att vara ledig samtidigt.

Julen och nyåret blev lyckat, dock lyckades jag dra på mig en "light"-version av magsjuka innan jul, det var sådär lagom roligt. Nyåret firade vi genom att ha middag här hemma med Wille, Terese, Bella och Chris, och det var riktigt trevligt med god mat, gott vin, goda drinkar, sällskapsspel och roliga kort!

När jag tänker tillbaka på 2009 så är det största som hänt att vi köpte en lägenhet som vi totalrenoverat. Det har varit både blod svett och tårar. Det var en sjukt tuff period för oss, och ibland hade jag bara lust att ge upp! Men vi samlade kraft och lyckades få klart alla stora moment och nu har vi bara smågrejer kvar. Jag har lärt mig himla mycket på den här renoveringen och mitt intresse för inredning har växt sig ännu större!

2009 firade jag och Robban även vår 4 års dag! Tänk vad tiden går, och nu är vi redan inne på vårat 5:e! Har vi klarat av en renovering ihop så klarar vi nog allt!