Avslappning enligt mig

Avslappning för mig en bra inredningstidning! Så det köpte jag mig en idag. Har även fått tummen ur och köpt Isabella Löwengrips bok som jag tänkt på länge. Jag önskar att jag hade hälften av hennes ambitioner och energi, helt sjukt hur mycket projekt hon har på samma gång! En stark tjej att inspireras av helt enkelt.


Gåshud


Duktig-flicka-syndromet

Är nyss hemkommen efter ett besök hos läkaren... Tack och lov var hon i sina sinnes fulla bruk och skrev inte ut några starka tabletter till mig!
Hon/vi kom fram till att jag är stressad, och har så kallad spänningshuvudvärk. Så just i detta fall hjälper inga tabletter, utan det är jag själv som måste jobba för att bli av med detta. Hon tyckte att det var viktigt att jag tog mig tid att njuta, fundera och försöka slappna av (lättare sagt än gjort, det sa hon med), men jag ska verkligen försöka. Jag kanske eventuellt borde gå till en sjukgymnast som har avslappningsgrupper, eller prova på yoga.

Som tur är så har jag ju träningskort på Onyx, där erbjuder de yoga och har även en
relaxavdelning! Tänkte att det kanske vore nåt för mig och min syster...
Sedan kom jag även på att jag faktiskt har en spikmatta liggandes här hemma någonstans (frågan är var?!), det ska ju tydligen vara bra också...

Den största funderingen jag har är dock hur jag ska kunna känna mig avslappnad med tanke på det jobb som jag har? Med helt sinnessjuka arbetstider (vi jobbar halva arbetsveckan på två dagar) och orimliga krav på sina anställda?

...ps

...jag passade på att fylla på med fler länkar till bloggar som ni verkligen inte får missa! Enjoy!

Voltaren

Hej på er!

Det verkar som att jag har fått en riktigt envis huvudvärk denna gången! Som tur är så är ju min kära mor receptarie och har stenkoll på läkemedel, så jag åkte och köpte Voltaren-kapslar denna gång, får hoppas på bra resultat!

Ännu bättre är att syrran inte börjar jobba förrän 16 idag och hon skulle ändå iväg en sväng, så jag slapp köra bil, skönt! Fick handlat lite mat med, kylen ekade tomt imorse...

Såg även att min kära vän
Jenny hade bytt bloggadress, så nu har jag ändrat bland mina länkar också :)

Motivation mottages tacksamt!

Innan sommaren var jag så himla trött på mig själv och hur jag såg ut, så jag bestämde mig för att det var dags att göra något åt det. Jag ändrarde min livsstil kan man väl säga. Förut åt jag godis och kakor nästan varje dag, vilket resulterade i att man såg ut (och framför allt kände sig) som en strandad val. Jag begränsade mig till godis på helgerna, och började powerwalka en hel del. Sen har jag väl försökt minska lite på kaloriintaget, framförallt kolhydrater, men jag har inte tagit bort något helt, för jag har insett att det i längden inte fungerar för mig.

Nu på senare tid har motivationen svikit mig. Och jag vet inte hur jag ska hitta den igen.
Det känns tungt, jävligt tungt.


Kanelskorpor & grönt té


Hej på er!

Jag är sjukt trött nu för tiden alltså... Har vaknat med huvudvärk i snart 2 veckor, bäst att det försvinner snarast, har inte tid med sånt!

Helgen var i varje fall bra, fest med jobbet i fredags, Lager 157 med Jenny och Åsa i lördags (hittade en skinnjacka, jääääj!) och i söndags var jag med Jenny på BomässanÅhaga. Vi fick oss allt en liten glimt av "Arga snickaren", tyvärr pratade jag inte med honom... Haha, jag hade verkligen gått och funderat i några dagar på vad jag skulle kunna fråga men kom inte på nåt!
Helt tomhänt blev jag inte dock (hade jag inte väntat mig heller för delen, haha!), utan det fick bli mumsiga kanelskorpor och två gröna teér!


(förresten, hur tusan man skriva té? the? te? har aldrig fattat vad som är "rätt"...)

Galenskaparna vs H&M

Varje gång jag ser H&M's nya reklam kommer jag osökt att tänka på Galenskaparnas reklam för V-jeans. Nu har jag letat runt som ett skållat troll efter en video på detta, men hittar ingen nåååågonstans!
 
Då undrar jag, i min enfald, hur den inte kan finnas?! Det är ju nästan svensk historia (typ). Hur som helst så hoppas jag att någon mer än jag (och min syster) har sett denna fantastiska reklam?
Ni vet Per ("man ska ha husvagns-gubben") går ner för trapporna i bara kallingar, går ut i köket och tar ut ett par jeans ur den varma ugnen?


Ett steg närmare helgen!

Imorgon är det fredag, men inte vilken fredag som helst! För det första slutar jag 13.15, och för det andra är det fest med jobbet! Det tycker jag låter som bra ingredienser för en lyckad fredag ;)
Direkt efter jobbet imorgon måste jag dock ta itu med ett stoooort problem. Nämligen innehållet i min garderob, som för närvarande inte är speciellt tilltalande.

Jag måste även fundera ut vad jag ska dricka om det ska förfestas och så... Nåja, det får bli morgondagens bekymmer!

Förresten, har ni tänkt på att Phil Collins äldre låtar (typ åttiotal) är rätt bra ändå? Jag tänker på till exempel "
Sussudio", "Don't lose my number", "You can't hurry love" och så vidare. (bara en liten parentes)

Innerstadsspecialisten

Jag kan passa på att tipsa om en mäklarfirma som jag hittade i helgen, nämligen Innerstadsspecialisten! Det fanns en del små guldkorn där faktiskt :)


Huvudvärk

Jag har haft en ihållande huvudvärk i två dagar nu, som har resulterat i att jag inte har jobbat... Anar att det kan ha med min jobbiga söndag att göra, plus lite andra småsaker.

Jag har i alla fall varit pigg under tiden så jag har inte riktigt kunnat ligga stilla, utan det har blivit lite bullbak och lite städning för min del. Känns väldigt skönt. Det är verkligen terapi för mig, att få vara helt ensam hemma och städa i lugn och ro.

Nåja, jag ska ta och försöka blicka framåt mot de positiva saker som är inplanerade helt enkelt.

Donna

Gårdagen var riktigt, riktigt tung för mig, och min familj. Donna, en av familjens hundar fick en propp igår, och med en ålder på 12 år, och när hon redan var skröplig så var det inte mycket att göra.
På ett sätt är det lättare att acceptera detta när hon var så pass gammal, men man vänjer sig aldrig... Det är som om någon tar tag i mitt hjärta och bara sliter ut det. Fy fan.

Hon var väldigt stressad när vi var på Blå Stjärnan, och hennes andning var så himla rosslig. Hennes bakben kunde inte ens bära henne...

Donna har ändå funnits i mer än halva mitt liv. Hon har alltid varit ung i sinnet, spelar ingen roll om var 1 år eller 12 år, hon alltid älskat att busa och leka. Favoritleksaken var ett Knatte-mjukisdjur. Och hon älskade allt som hade med ost att göra! Ostriskakor, ostbågar, ostbollar, vanlig ost och brieost m.m.
Sedan ville hon aldrig att någon skulle vara ledsen. Om man grät så var alltid hon där, skällde lite och skulle slicka en i ansiktet...

Det som känns skönt ändå är att jag fick säga hejdå till henne. Hon fick en sista puss på kinden innan hon var borta...

Älskade, älskade gumman...


Tacokväll med fina tjejer

Ikväll ska jag, Jenny och Åsa (och Bonnie såklart!) äta tacos! Eller ja, Bonnie äter nog inte tacos, men hon är med i alla fall :) Och givetvis tar jag med mig den GULA kryddan till Jenny, det är mycket viktigt! ;)

En riktig lyx var det att få sluta kvart i tre idag, det är ju tidigt för mig liksom... Och så blir det sovmorgon imorrn, kan knappast bli bättre!

Direkt efter jobbet imorrn kväll så beger vi oss ut mot stugan, det var så längesen nu så det ska bli riktigt mysigt! Hade inte varit helt fel med en god drink eller två på en fredagskväll, men vi får väl se vad jag hittar på...

Onepiece

Åh nu vet jag preciiiiis vad jag skulle vilja ha! En sån här uuuunderbar liten "mys-overall", gärna i rosa eller lila. Skulle passa perfekt nu till hösten att bara gosa in sig i : )

Dessa kan man införskaffa på
onepiece.se, dom kanske inte är billigast i stan, men ack så fina!



Alingsås

Idag blir det en liten tripp till mysiga Alingsås med syrran. Om jag skulle vara tvungen att flytta till en annan stad så skulle det definitivt bli Alingsås!
Älskar alla mysiga butiker och fik som finns i varje hörn : ) Jag tror att jag ska spana på lite inredning idag (för ovanlighetens skull liksom!), gärna lite myspys-inredning.

Nä, nu är det nog bäst att jag hoppar ur morgonrocken och gör mig i ordning!