Second hand


I veckan passade jag på att gå till Myrorna en sväng på lunchen, och vilken tur att jag gjorde det! Hittade en minibyrå från IKEA, superbra för mig eftersom jag har så mycket småprylar så som nagellack, smycken smink och annat! Jag tänkte att den ska få sig en omgång med färg, funderar på nån "tjejig" färg, typ rosa eller lila...

Sedan hittade jag även små söta tallrikar med hjärtan på. Jag har varit ute efter lite mindre tallrikar, när man bara vill ha något litet till teét! Perfa!

Läckert


Denna bilden har jag sparat i min inspirationsmapp här på datorn. Jag gillar allt med den. Den gröna färgen är underbar, och att den är på bara benen är ju hur ballt som helst!

Mitt sug efter att få göra om gamla möbler växer sig bara allt större... Synd att vi inte har plats för fler möbler bara ;) Får hoppas att sambon också är sugen på hus snart, haha!

Onsdag it is

Hej på er!

Idag börjar jag inte jobba förrän 15, känns helt okej! Jag har hunnit med en del här hemma, bland annat röjt i köket, varit ute med syrrans hund, tränat intervall utomhus *puh*, ätit en god frukost och suttit vid datorn en stund.

Jag har varit lite lat med träningen ett tag nu, så nu är det dags att sätta igång igen, sommaren är ju snart här! ;)

Vår


GLAD PÅSK!


GLAD PÅSK!

Hoppas att ni alla får en underbar påsk med god mat och trevligt sällskap!

Köksinspiration


Jag gillar att sitta på Hemnet och plocka ut godbitar från olika hem. Det sysslade jag med igår, vilket resulterade i bilderna ovan!
Jag äääälskar köket med schackrutigt golv! Nästa (?) gång det är dags för köksrenovering i något nytt boende vill jag ha schackrutigt golv om det passar. Grymt!


Idag jobbar jag 12-20, inte så där jätterolig tid kanske men det funkar! Får helt enkelt ha en lugn kväll ikväll, med hämtmat eller nåt : )
Jag sitter här i valet och kvalet om jag ska ge mig ut på lite intervallträning... Jag BORDE verkligen...haha!

10 gruppen

Efter jobbet idag gick jag in en sväng på Borås Fabriksförsäljning och kikade lite. De har ett brett utbud av tyger, bäddtextilier och handdukar bland annat.

I alla fall så fick jag mig en "aha-upplevelse" när jag såg att de hade tyger från 10 gruppen. Jag hade nästan glömt av deras fina tyger! Att jag ens känner till dom är tack vare min faster, som själv är ganska bevandrad inom inredning och design.

Dessvärre har jag köpstopp på "onödiga" saker. Vi håller nämligen på och planerar en resa till Italien i sommar, och då måste vi spara undan lite pengar : )

Jobbat

Hej på er!

Nu har jag jobbat några av mina första dagar på Apotek Hjärtat, och det har gått riktigt bra hittills! Känns så himla bra att jobba igen. Imorgon blir det jobb igen, har jobbat idag också, så är det lite glesare mellan inläggen nu för tiden så vet ni varför i alla fall ; )


Lyxa till det


Även om jag oftast är själv hemma på dagarna (idag passade jag iofs syrrans hund) så tycker jag att det är roligt att göra i ordning ordentliga frukostar och mellanmål, det blir liksom lite lyxigare då!

Köksskåpet


Här får ni en liten smygtitt in i ett av mina köksskåp! Här allt som vi använder mest till vardags, allt glas har vi i ett annat skåp.

Nu i efterhand kan jag känna att jag egentligen ville haft ett mer "öppet" kök, och då menar jag lite mer hyllor istället för skåp. Det står så mycket fint undangömt som jag hellre skulle se framme. Men det är något jag tar med mig när (eller om) det blir dags för nästa boende!

Mys med ljus


När det blev mörkt så fort förut så hade jag tända ljus nästan varje dag. Jag saknar det där mysiga som det blir med ljus, så ikväll fick jag ett ryck och tände ljus i hela lägenheten! : )

Sidobord


Det var faktiskt kärlek vid första ögonkastet. Ett föredetta sängbord på Myrorna för 75 kr.

Tanken från början var att jag skulle ha den framför köksfönstret med egenodlade kryddor på och måla den gul. Men sen när soffan väl var på plats så kändes det som att det fattades något... Så jag testade att ställa bordet till höger om soffan, och där står det än! Det kändes som att det var där det skulle stå. Ihop med min röda retrolampa, och agera avlastning till mina inredningstidningar.

Färgen gul känns nu istället inte helt rätt faktiskt... Ska jag välja en annan färg? Vilken? Kanske är bordet finast som det är?

Tack Dessi!


Dessi som har bloggen "Home and Desire", har idag tipsat om mig på sin blogg! Gissa om jag blev överraskad att hitta mig själv där, haha!

Geblod.nu


Nu är jag nyss hemkommen efter min 5:e blodgivning! Jag minns när jag var liten och följde med mamma till Blodcentralen. Då sa jag att så fort jag fyller 18 så ska jag börja ge blod! Sagt och gjort.
Jag borde egentligen hunnit med fler blodgivningar, men jag har piercat mig några gånger sen jag blev 18, och då måste man vänta med att ge blod i ett år tror jag.

Idag fick jag med mig en sandfärgad Kivilykta för "besväret", den hade jag inte i min samling sedan innan, så det var ju roligt : )

Ger ni blod? Om ni kan och har möjlighet, gör det! Blod behövs alltid, och tänk på att det kanske är du som är i behov i blod någon gång i livet.

Carina Hägg Design


Carina Hägg
har jag bloggat om tidigare, men jag tycker att hon är värd att nämna ännu en gång! Jag vet inte riktigt var man får tag på hennes produkter nu för tiden, men det verkar som att hon är igång igen i alla fall. Jag hade gärna köpt på mig lite mer av hennes grejer, stolarna tycker jag är sjukt läckra!

Gårdagen

Igår var jag och R ute och åt god mat på Georges Kolgrill här i Borås. Imorgon (måndag) firar vi nämligen 6 fina år tillsammans!
Efter middagen gick vi vidare och tog några drinkar, en riktigt lyckad kväll med andra ord! : )


Plastmuggar till picknick

Förra året köpte jag dessa fantastiska och färgglada plastmuggarna från
Anyhow. Det verkar inte som att dom finns i sortimentet i år, men dom kanske kommer in senare. Hoppas det för dom är hur bra som helst! Tål maskindisk och är tåliga i övrigt också. Och framförallt snygga!

Min kväll:


Kvällen har jag spenderat med två fina kompisar (vi kallar oss för Dreamteam). Vi har druckit vin och ätit ost, och det var SÅ gott! Kan det någonsin bli fel liksom?! ; )

Mina kökshyllor


Så här ser det ut i mina kökshyllor just nu! Torkade rent hyllorna och alla burkar, samt bytte ut lite. I den stora glasburken är det muffinsformar ni ser. Jag tyckte att det var synd att de låg i en låda när de var så fina, och nu är det ju mycket lättare att se vad jag har! : )

Mycket i huvudet

Hej på er!

Jag har inte varit så flitig med bloggandet det senaste, men jag har haft lite att tänka på... Jag har varit arbetslös i mer än tre månader nu, och jag har verkligen känt mig värdelös som människa under denna tiden. Men igår blev jag så himla glad när jag fick ett samtal från Apotek Hjärtat, och de ville att jag skulle jobba i hela 4 veckor! Lycka!

Sedan har min sambo blivit farbror igen! Agnes som jag har bloggat om några gånger förut har fått en liten lillebror, så vi hälsade på dom på sjukhuset igår och han var jääääättesöt! Ser ut som att han får fina bruna ögon som sin mor ; )

Och nu har jag träningskläderna på och ska snart dra till gymmet, var ett tag sedan kan jag säga! Har bara powerwalkat nu ett tag.

Men nu känner jag att jag snart vill börja "som vanligt" igen med bloggen, känner mig lite gladare nu : )

Jag som inte har gröna fingrar...

Jag har börjat fundera på att odla egna kryddor här hemma, typ mynta, basilika osv. Mitt köksfönster är jättebra, fönsterbrädan är djup och det är ljust och fint. Problemet är bara att jag inte har gröna fingrar överhuvudtaget! Jag har nästan bara plastväxter här hemma. Jag får nog prata lite med min kära farmor tror jag, eller om någon av er har något bra tips! : )

Sen funderar jag på om man kan ha smultron på balkongen? Det hade ju varit hur bra som helst, och gott framförallt!


Idag är det tisdag

God morgon!

Själv gick jag upp för mer än två timmar sen, har ett tidigt tvättpass idag. Lika gött att få det gjort tidigt på dagen tycker jag! Har ätit frukost och läst dagens tidning, så nu är det dags att börja bocka av dagens att-göra-lista : )


Leveransen:


Ja, det var alltså soffan som var den "stora leveransen"! Helt sjukt att vi redan fick den, det har bara gått tre veckor sen vi beställde den. Jag hade väntat mig att det skulle ta åtta veckor, och jag skulle ha sytt nya kuddfodral tills dess också och köpt ny matta och lite annat smått och gott. Men vad gör väl det? ;)

Så idag tänker jag bara sitta/ligga i soffan heeeela dagen. Enda undantaget är att vi ska åka och hyra filmer och eventuella toabesök.

Väntar...

Hej på er!

Just nu sitter jag och väntar på en STOR leverans som ska komma idag! Det ska bli såååå spännande! Kanske att jag visar er senare ;)

Igår ändrade jag om lite grann här hemma, flyttade runt lite ljuslyktor och annat piff så att det skulle kännas lite "nytt". Funderar på att ändra om i hyllorna i köket idag med, behöver nog damma dom ändå så då kan jag ju passa på liksom ;)